kutyafiú

A domaszéki harapdáló


Vádat emeltek azzal a domaszéki férfival szemben, aki a tavalyi falunapon bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket, egyiküket meg is harapta.

A vádirat szerint 2017 nyarának egy napján, éjjel háromkor, ismerősével sétált hazafelé a vádlott. Megálltak a szolgálatot teljesítő járőrök autója mellett, akik tartva az esetleges rongálástól megszólították őket. A vádlott ezt zokon vette, és ezt a rendőrök tudtára is adta. Ordítozni kezdett a helyszínen tartózkodó öt rendőrrel, akik édesanyját szidta, valamint nem identitásukat firtatta. Emellett pedig közölte, kirúgatja őket. Valamint saját státuszát fitogtatta, miszerint őt nem lehet előállítani, nem tudják ki ő. Azóta sem nagyon tudjuk. A címben szereplő közepesen kreatív becenevet is én találtam ki.

Többszöri rendőri felszólításra sem hagyott fel viselkedésével, majd közölték vele, bűncselekményt követ el, elő fogják állítani. Domaszék névtelen lázadója nem engedelmeskedett, ezért a rend őrei kénytelenek voltak testi kényszert alkalmazni vele szemben. Földre vitték, de ellenállást tanúsított, akadályozta a bilincselését. Csak gázspray segítségével sikerült rábírni a karperec viselésére. A járőrautó hátsó ülésére helyezték, ekkor a megbilincselt kezeivel adott egy gyomrost az egyik rendőrnek.

A műsort a rendőrautóban is folytatta. Kijelentette, hogy a rendőrök kevesek hozzá, öten sem bírnak el vele. Ezután pedig még a mocskos anyagiakat is belekeverte az ügybe. Szóba hozta, hogy ő bizony egy nap alatt megkeres annyit, mint a rendőrök egy hónap alatt. Mivel folyamatosan ellenállt, kapálózott nem tudták a biztonsági övet bekapcsolni. A biztonságos szállítás érdekében megpróbálták őt mellkasánál fogva a hátsó üléshez nyomni. Ekkor arcon ütötte az egyik intézkedő járőrt, de itt nem állt le. Az hihetetlen ötlete támadt, meg is harapja. Ezt az igazán briliáns ötletnek nevezhető tervet véghez is vitte, megharapta a járőr karját. A vádlottat ilyen kalandos körülmények között sikerült Szegedre szállítani, ahol hivatalos személy elleni erőszak bűntettével, könnyű testi sértés vétségével, valamint öt rendbeli becsületsértés vétségével vádolják.

Pete Tamás
Kép: Claudio Lozinsky


Cikkünket az e heti Csongrádhír 2. oldalán is megtekintheti.

Hozzászólások