A fociláz visszatérése

A fociláz visszatér


Három hónapos szünet után augusztus 10-én a futball-láz ismét feléled. A Premier League, a francia, a török és még számos más bajnokság veszi kezdetét a napokban.

Miután a rengeteg érdekességgel járó átigazolási időszak augusztus 9-én befejeződött, a nézők igazán izgalmas szezonra számíthatnak a világ minden táján.

20 évvel ezelőtt, 1998. augusztus 15-én a Premiere League első napján a Manchester United – a Vörös Ördögök – csaptak össze a Leicester City – a Rókák – csapatával. A meccs első gólját már a 7. percben megszerezte Heskey, a másodikat pedig Tony Cottee a 76. percben, ezzel 2-0-ás vezetést szerezve a Leicester City-nek.

A mérkőzésből már nem volt sok hátra, gyakorlatilag egy csodára lett volna szüksége a Manchesternek. A 79. percben David Beckham a tizenhatoson kívülről rálövi a labdát, amibe Teddy Sheringham, a Manchester United játékosa még bele is ér, a labda pedig végül a hálóban köt ki. Leicester még mindig 2-1-re vezet, de csak addig, amíg a rendes játékidő utolsó percében megítélt szabadrúgást David Beckham be nem rúgja, ezzel döntetlenre kihozva a meccset.

A történelem megismétli önmagát 20 év után? Ma este minden kiderül, amikor is ismét farkasszemet néznek egymással a pályán a Vörös Ördögök a Rókák csapatával, ezzel megnyitva egy új és izgalmas futballszezont.

 

Hozzászólások