orosz metró

A nemek harca már az orosz metrókon tombol


Egy orosz feminista állítása szerint erős fehérítőt locsol a metrón terpeszkedő férfiakra.

Manspreading… biztos sokan hallották már ezt a szót. Ha mégis van olyan, akinek sikerült ezt elkerülnie egy percig se csüggedjen, lehet teljes életet élni ezen tudás birtoklása nélkül is. De röviden összefoglalva a manspreading nem más, mint a férfiak terpeszkedve ülése, leginkább tömegközlekedési eszközökön, ezzel több helyet foglalva el a kelleténél. Mint köztudott csak a férfiak képesek ilyen gonosz tettre, a nők nem foglalnak soha több helyet, csak amennyit feltétlen szükséges. A világ számos pontján hívták fel a figyelmet erre a jelenségre, ami alighanem a XXI. század legégetőbb problémája. Erre a felismerésre jutott Anna Dovgaljuk szentpétervári joghallgató is, aki most jól odavágott a patriarchális társadalomnak, ráadásul övön alul!

A húszéves feminista elhatározta, itt az ideje drasztikus eszközökhöz nyúlni, hiszen a férfiak túl sok teret foglalnak el a tömegközlekedési eszközökön. Hasonlóan gondolkozó barátaival elindult saját kis hadjáratára, aminek keretén belül – állítása szerint – a háztartásinál harmincszor erősebb fehérítővel önti ágyékon a terpeszkedő férfiakat. Mindezt pedig fel is vették, majd a „videókiáltványt” az internetre zúdították. Egyesek állítása szerint a videó megrendezett, azonban Anna állítja, hogy a felvételek valódiak, valóban maró folyadékot önt a férfiak ölébe.

Bunkóság egy megtelt tömegközlekedési eszközön nagy terpeszben két embernek való helyet elfoglalni? Igen! Némi túlzás maró folyadékot önteni mások nemi szervére ezért?

Hozzászólások