koppány

A siker útján


Az igazán fontos célokért megéri küzdeni, hiszen a legtöbb esetben nincs olyan, aki kitapossa helyettünk az utat, kellő alázattal és türelemmel viszont az álmok valóra válhatnak. Ez a fajta elhatározás és kitartás jellemzi Kiss Koppány művészetét, aki íróként verseivel és dalszövegeivel, zenészként pedig hangjával varázsolja el egyre gyarapodó rajongótáborát.

 Koppány zenekara, a KopiRight, még nincs egy éve, hogy megalakult, de pop-rock és lírai stílusú dalaival máris belopták magukat a közönség szívébe. Olyannyira, hogy az MTK Budapest Labdarugó csapat Hivatalos Szurkolói táborától, és a Blue Brothers-től felkérést kaptak arra, hogy hangszereljék újra, és vegyék fel stúdióban a Hivatalos Szurkolói Himnuszt, az 1888-at.

„A himnusz egy eredetileg olasz dal feldolgozása, amelynek a magyar szövegét a Blue Brothers írta, újrahangszerelni pedig mi fogjuk. Abban egyet értettünk, hogy a megújult himnusz legyen tempósabb, dinamikusabb az eredetinél, a zenekarunk minden tagja vegyen részt benne, tehát két gitár, dob, meg egy billentyűs alkotja majd a zenei részt.” – tudtuk meg Koppánytól

Maga a felkérés a Facebook-on keresztül érkezett a zenekarhoz, hiszen Koppány MTK drukkerként tagja a csapat szurkolói csoportjának, akiket már évek óta foglalkoztatott a himnusz megfelelő megzenésítése, így mondhatni, a sors keze, hogy most egymásra találtak.

Koppány és zenekara már megkezdte a próbákat is, a tervek szerint augusztusban lenne a stúdiófelvétel, és ősszel, amikor az új szezon kezdődik, már az újrahangszerelt szurkolói himnusz csendülhet fel a stadionokban a meccsek előtt.

kopiright

Emellett a zenekar szoros barátságot és ígéretes szakmai kapcsolatot ápol a HatsBand zenekarral, akiknek rockos zenei stílusa teljesen illeszkedik a KopiRight Zenekar által is képviselt értékekbe, így nem csoda, hogy a dalszövegeiket is Koppány írja.

„Ha minden a terveink szerint alakul még idén fellép együtt a két zenekar, jövőre pedig egy közös koncertet is szervezünk.”

koppány
Miholka Zsanett (HatsBand) és Kiss Koppány (KopiRight)

De Koppány sikertörténete itt még nem ér véget: korábban már írtunk róla, hogy verse megjelent a Perseidák Vers és Próza Antológia első kötetében, s most, a második kötet megjelenésével újabb szerzeménye, A színházak illata címmel, kapott helyet a Láncolat Irodalmi Műhely gondozásában.

perseidák

És ez csupán ízelítő Koppány költeményeiből, akit az évek alatt számtalanszor megihletett a múzsa, s még idén ősszel, egy saját kötettel büszkélkedhet, amely válogatott alkotásait tartalmazza.

„Tizenkét darabos könyvgyártást nyertem Szabó Katalin, szegedi nyomdász jóvoltából, aki a Facebook-on tette közzé felhívását, miszerint minden hónapban kisorsol az oldala kedvelői, és kommentelői között egy tizenkét darabos könyvgyártási lehetőséget. Én voltam május hónap nyertese, a játékban a negyedik nyertes. Szeretném azt az álmomat megvalósítani, hogy egyszer az összes versem nyomtatásban megjelenjen”

És ez az álom, talán már nem is olyan távoli, hiszen a jelen példa is mutatja, aki kitartó és keresi is a megjelenési lehetőségeket, annak előbb-utóbb ez össze is fog jönni. És ismertté, elismertté csak így válhat az ember. Apró kis lépésekkel kezdődik, de soha nem szabad feladni, bármennyire is rögös legyen az út.

Fülöp Tímea

Hozzászólások