Balog Juli visszatér(ne)


Hová lett a Tűzvonalban sorozat, és lesz-e folytatás? Rajongók százezreit foglalkoztatják ezek a kérdések, köztük szerkesztőségünk valamennyi munkatársát. A négy évadot megélt sorozat méltatlan módon szakadt félbe. Igen, mi úgy kezeljük, hogy nem vége lett, csak félbe szakadt. A rendőrség, a rendőrök életét igazi, élethű módon bemutató sorozat ostorcsapás szerűen tűnt el a képernyőről, bár ez nem teljesen igaz, tekintve, hogy a közszolgálati televízió ismétlésekkel igyekszik fenntartani Bordás ezredes és csapata iránt az érdeklődést. A jövő ködbe burkolózott, nem tudni, lesz-e folytatás. A stáb, és a színészek azonban soha nem adják fel a reményt.

Korábban Fonyódi Tiborral készített interjúnkat olvashatták, most pedig interjú sorozatunk második részében a Balog Juli törzszászlós karakterébe bújt Kéri Kitty színésznővel beszélgettünk.

– Hogy cseppent a sorozatba?

Felhívtak, hogy lenne-e kedvem szerepelni. Akkor már a második évadot forgatták, és mivel már korábban ismertem Fonyódi Tibort egy közös munka révén, igent mondtam a felkérésre. Úgy gondolom, Tibor direkt rám szabta a rendőrnő karakterét.
Nem vagyok egy fegyverpárti ember, viszont, színészként iszonyatosan élveztem ezt a helyzetet, és nagyon szerettem ezeket a karaktereket. Nem mondanám magam egy nagy tévé- és sorozatnézőnek, de azért a Tűzvonalban epizódjaiba bele-bele néztem, és nagyon tetszett ez a dolog.

– Milyen emlékei vannak a forgatásról?

Számomra nagyon vicces volt, amikor az Ady ligeten forgattunk, és kijöhettek a gyerekeim megnézni engem munka közben, én meg ott álltam teljesen felfegyverkezve, és úgy érezték magukat, mintha Disneyland-en lennének, mert nem így szokták meg az anyukájukat.
A sorozat jó táptalaj volt arra, hogy összehozzon teljesen más színházból, közegből odaérkező embereket. Barátok voltunk vagy jó ismerősök, és kifejezetten jó volt az, hogy együtt dolgozhattunk, a forgatási szünetekbensokat beszélgettünk, együtt ebédeltünk, ökörködtünk.

balogh juli

– Mit gondol, a közönség hogy fogadta a sorozatot?

Szerintem nagyon szerették. Azért merem ezt állítani, mert a mai napig van olyan, hogy úgy köszön nekem valaki, hogy szia Balog Juli törzszászlós, és a mai napig megkérdezik, hogy lesz-e még folytatás. Jó lenne, ha lehetne. Ami különleges volt, hogy talán ez az első olyan magyar sorozat, ahová a színészek azért jelentkeznek, hogy benne lehessenek.

– A karakterét megszerette? Nem zavarta az, hogy roma nemzetiségűt kellett játszania?

Nem. Egyáltalán nem. Pontosan azért, mert ebből is kiderül, hogy egyáltalán nem más. Lehet, hogy szabad szájú, vagy nyíltabb, odamondogatóbb típusú csaj, de nem volt ez kiemelve se pro, se kontra, nem volt ez úgy kezelve, mintha más lenne. Ehhez az ember abszolút a nevét tudja adni, egy ilyen felfogáshoz, ahol ez nem számít. Jó lenne, ha ez az életben is így működne, ha ez az embereknek nem lenne szempont, hogy valaki milyen nemzetiségű vagy milyen kisebbséghez tartozik.

– Amennyiben lenne rá lehetőség, Ön hogy folytatná a sorozatot?

Biztos, hogy kellene számolni az idő múlásával, ami önmagában kitehetne egy évadot. Én azzal kezdeném, hogy kivel mi történt ennyi idő alatt. Meg azt a bizonyos bombarobbanást meg kellene magyarázni, de annak idején a Tibor ezt úgy írta meg, hogy mind a két verzióra volt ötlete. Nehéz lenne folytatni, mert Hollósi Frigyes például nincs közöttünk, de pont a Tűzvonalnak köszönhetően mondhatom el, hogy egyáltalán találkoztam vele, együtt dolgozhattam vele, megismertem, beszélgethettünk, ezek mind nagy-nagy ajándékok számomra.

– Ha felkérnék, akkor vállalná?

Hogyne! Boldogan! Nagyon boldogan!
Balog Juli ismételt feltűnésének százezrek örülnének, eltekintve az angyalföldi rosszfiúktól. A negyedik éved végére szinte tökéletesen kiképzett kommandós nő ugyanis nem kegyelmez, ha kell, akkor saját testi épségét sem kíméli, hogy kattanjon a bilincs a bűnöző csuklóján. A következő lapszámunkban a „nyolcas őrs” másik roma-rendőrével, Oltós János őrmesterrel, vagyis Varju Kálmán színművésszel beszélgetünk.

Paksi Réka


Cikkünket az e heti Csongrádhír 5. oldalán is megtekinthetik.

 

Hozzászólások