rahel és a pelus

Beindult a mémgyár: Még mindig Orbán Ráhel és a szaros pelus esete


Izzik és hőbörög az internet mindentudó népe. Kattognak a fogaskerekek a fejekben, dübörög a mémgyártás megállíthatatlan szekere, mintha valami kreatív versenyt hirdettek volna, ki tudja még jobban lejáratni saját magunkat, az egész magyar nemzetet azzal, hogy viccet gyárt az országimázson esett nem kis foltra, miszerint Orbán Ráhel horvátországi nyaralása során, az út szélére dobta kis porontya pelenkába csomagolt végtermékét.

pelus

A sok poénos, vagy csak annak szánt kép persze megmosolyogtatja az embert, egyszer. Talán kétszer. De önmagába nézve az eset felháborító és szégyellnivaló. Tényleg azt akarjuk, hogy a külföldi sajtó napokig ezen csámcsogjon? És mi még fokozzuk is az alapvetően gyalázatos cselekedetet azzal, hogy egymásra rátromfolva kifigurázzuk, kamu híreket gyártunk köré?

ráhel

A fenti szöveg a Facebook közösségi portálon jelent meg például, és a gyanakvóbb kommentelők hitetlenkedve fel is tették a kérdést: ez most komoly? Természetesen nem. Az erős nemzeti érzülettel megáldott csatorna egy szóval sem említette Orbán Ráhel esetét a pelenkával esti híradójában. Ahogy az Origo „hírcsokrába” sem fért bele.

pelus

Ennek a történetnek politikailag nincs hírértéke, nincs jelentősége. Ez nem győzi meg a kormány híveit arról, hogy rossz emberek kezébe adták a hatalmat, ez nem erősíti az ellenzéki összefogást, ez csupán arra jó, hogy magunk alatt vágjuk a fát, csupán azt sugallja, hogy a magyar ember még ennyi illemet sem tanult, hogy a szemetet a kukába dobja ki, és ráadásul jót is röhögnek saját korlátoltságukon.

pelenka

Van az a pont, amikor a vicc, már nem vicc. Itt azt hiszem most jött el ez a pont. Inkább azt kellene erősíteni az emberekben, hogy a miniszterelnök lányával ellentétben élnek még itt olyan emberek, akik ismerik a hulladéktároló fogalmát és azt is, hogyan és mire használják.

orbán pelus

Fülöp Tímea

Hozzászólások