focista

DNS-mintát kérnek Cristiano Ronaldótól a hatóságok


A Las Vegas-i rendőrség nemi erőszak ügyében folytat nyomozást a portugál futballista ellen, melynek következtében azt kérvényezték az olasz szervektől, hogy küldjenek nekik mintát Cristiano Ronaldo DNS-éből.

„Szexuális erőszak gyanúja esetén az általános nyomozati eljárás részét képezi a DNS-mintavétel. Megerősíthetjük, hogy az erre vonatkozó hivatalos kérelmet már benyújtottuk az olasz hatóságoknak” – közölte csütörtökön Laura Meltzer, rendőrségi szóvivő.

A Wall Street Journal is megerősíti, hogy az amerikai rendőrség meghatalmazást küldött egy olaszországi bíróságnak, ugyanis Ronaldo jelenleg az olasz Juventus csapatában játszik.

A Journal szerint a nyomozók arra kíváncsiak, hogy Ronaldo DNS-e megegyezik-e azzal a DNS-mintával, amit az áldozat, Kathryn Mayorga ruháján találtak.

Mayorga azért perelte be a futballsztárt, mert állítása szerint 2009-ben a férfi megerőszakolta őt egy Las Vegas-i hotelszobában. A kereset benyújtását követően a rendőrség újranyitotta a bűnügyi nyomozást az ügyben.

„Ronaldo úr továbbra is azt állítja, amit az esettel kapcsolatban mindig is hangsúlyozott, miszerint, ami 2009-ben, Las Vegasban történt, az kölcsönös természetű volt, így hát nem meglepő, hogy DNS-t is találtak, ahogyan az sem, hogy a rendőrség a nyomozás részeként ilyen általános kéréssel él” – nyilatkozta szintén csütörtökön Ronaldo ügyvéde, Peter S. Christiansen.

(CNN)

Fotó: news.sky.com

Hozzászólások