jobbik

Elfogadhatatlan a rendőri bérek mértéke


A Jobbik mind a rendőri béreket, mind a minimálbér összegét kevesli és “elfogadhatatlan, hazug mantrának” tartja a kormány propagandáját a bérszínvonalról.

Varga-Damm Andrea, a párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján a rendvédelmi dolgozók életpálya-modelljének megvalósítását tartotta szükségesnek, különösen a béreket érintően.

Szerinte az érintettek nem osztják a kormánypropagandát, hiszen egy fiatal rendőr hároméves szolgálat után mindössze 150 ezer forintot visz haza, míg egy baleseti helyszínelő, aki tizennégy évet töltött a szakmában, 237 ezer forintos nettó fizetést. Közölte azt is: a nettó minimálbér értéke legfeljebb 38 százalékkal növekedett 2010 óta.

A politikus a közös ellenzéki EP-lista állításról szóló szocialista párti felvetésről szóló kérdésre leszögezte, hogy a Jobbik nem kapcsolódik közös listához, közös üzeneteket azonban meg kell fogalmaznia az ellenzéknek, a többi között azért, hogy minél több embert bírjon részvételre a választáson.
A Jobbik azért tartja rossz felvetésnek az összellenzéki összefogást az európai parlamenti választásokra, mivel az egy tisztán pártlistás szavazás, és nincs is európai példa az összefogásra.

Az ellenzéki párt közleménye szerint egy széleskörű ellenzéki EP-lista “bohózattá válna”, hamar széthullana, és csak zavart keltene, emellett csak a Fidesz érdekeit és propagandáját szolgálná.
A Jobbik “szociális néppártként” nem léphet választási szövetségre Gyurcsány Ferenccel, de olyan politikai erőkkel sem, akik szerint a magyar férfiak nem érdemlik meg 40 év keményen ledolgozott év után a nyugdíjat, vagy akik elutasítják a magyar bérek európai szintű felzárkóztatását, a béruniót – olvasható a párt közleményében.
Közölték továbbá: együttműködni konkrét ügyek vagy jó célok mentén lehetséges, ehhez a Jobbik – mint legerősebb ellenzéki párt – “tartja magát a jövőben is”.

(MTI)

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Hozzászólások