fetus

EP-választás – Választási részvételre ösztönző kampányfilmet készített az EP


Egy hónappal a május 23-26-i európai választások előtt az Európai Parlament választási részvételre ösztönző kampányfilmet mutatott be, Dönts a jövődről! címmel – közölte az Európai Parlament magyarországi kapcsolattartó irodája. 

A film a részvételre ösztönöz a közelgő európai választásokon, miközben a néző figyelmét a választás következményeinek leginkább érintettjeire: a következő generációra irányítja. A filmet – amely az újszülött világrajövetelének pillanatait dokumentálja – Frédéric Planchon rendezte.
A film 2019. április 25-től látható a tagállamokban. A televízióknak, moziknak és rádióknak külön “testreszabott” változatban lesz elérhető.
A tájékoztatás szerint a film narrátora egy 11 éves dán lány, aki többi között arról beszél, mindannyian hatással vagyunk a világra, de együtt valódi változást érhetünk el. “Döntsd el, milyen Európában nőjek fel!” – üzeni a kampányfilmben.
Az európai tagállamokban május 23. és 26. között tartott választásokon dől el, hogy milyen irányba és milyen módon halad tovább az Európai Unió – írta a kapcsolattartó iroda.

(MTI)

Fotó: webmd.com

Hozzászólások