eso

Esős idővel érkezik az ősz


Erős széllökések mellett a záporok és zivatarok lesznek a meghatározóak az elkövetkezendő napokban.

Szerdán délutántól a Dunántúlon és az ország északi részén számíthatunk záporok, zivatar kialakulására. Sokfelé továbbra is élénk lesz a nyugatias szél, néhol erős széllökések is kíséretében. Napközben 23-27 fokot mérhetünk.

Ezt követően csütörtökön túlnyomóan felhős időnk lesz, északkeleten számíthatunk több napsütésre. Az ország északi részén erős lökések kíséretében érzékelhetjük az élénk nyugatias szelet. Elszórtan, de leginkább az ország déli felén alakul majd ki kisebb eső, zápor. Hajnalban 11-17, napközben 17-24 fokot mérhetünk.

A hét vége felé közeledve pénteken, az északkeleti tájak kivételével, záporokkal, esővel tarkított, felhős reggel után, többfelé hosszabb időre kisüthet a nap. A szél északon élénkülhet csak meg, 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többórás napsütés várható, feltámad, északnyugaton meg is erősödik a délies szél. Záporok, zivatarok a keleti és nyugati határ közelében valószínűek. 23-29 fok közötti maximumokat mérhetünk. Vasárnap szintén élénk, északon és nyugaton erős lesz a szél, többfelé eső, záporok is előfordulhatnak. 24-29 fokra van kilátás. – írja az Időkép.

Kép illusztráció.

Hozzászólások