Pelenka az út szélén

Ez a magyar módi? – Orbán Ráhel és a szaros pelenka esete


A nyugatifeny.hu egyik olvasója örökítette meg az utókor számára azt a nemes pillanatot, amikor Orbán Ráhel megtisztelte Horvátország egyik útpadkáját miniszterelnökünk unokájának salakanyagával. A pelenkában megbújt végterméken – és magán a szituáción is – keveset segít a nejlonzacskós csomagolás. (Ide kattintva tekintheti meg az összes képet.)

Nagy nyomás nehezedik az Orbán-családra, hiszen bárhova is mennek – ha akarják, ha nem – az egész országot képviselik. Ezért sem árt, ha tisztában vannak a meglátogatott ország kultúrájával, szokásaival. Bár tudtommal a használt pelenkák vadonba történő szabadon engedése sehol nem dívik, vannak olyan kínos esetek, amik elkerülhetőek lettek volna. Ilyen volt Orbán Viktor hírhedt esete, amikor is Indiába történő látogatása során próbálta kézcsókkal üdvözölni Sonia Gandhit, az Indiai Nemzeti Kongresszusi Párt vezetőjét.

A kínos szituációt hamar felismerte az indiai politikus, aki orvosolta is a helyzetet. A világ ezen táján különböző neműek csak ritkán érintik meg egymást – kivételt képeznek ez alól a rokonok – így ez komoly tiszteletlenségnek számít. Lehet, csak egy rossz berögződés volt nála, hiszen annyi kézcsókot adott és kapott már országunk vezetője, mint csillag az égen.

MTI / Illyés Tibor
MTI / Kovács Attila

Különös öltözködésével is felhívta magára a figyelmet az utóbbi időben Orbán Viktor. Nincs mit szépíteni, miniszterelnökünk a pacuha nadrágok nagymestere. Bevallom, én is voltam hasonló helyzetben – és szerintem sokan mások is, akik idősebb testvérrel rendelkeznek – amikor bátyám nadrágját kellett különböző okok miatt magamra öltenem. „Lóg rajta, mint tehénen a gatya.” „Majd belenő.” Ezekkel a mondatokkal utamra is lettem bocsátva.

Peter Pellegrini / Facebook

Csakhogy én nem egy csúcsértekezleten képviseltem egy egész országot, és azt sem hiszem, hogy miniszterelnökünk a testvérei kinőtt gúnyáit hordaná, itt valami másról lesz szó. Talán ilyen szabású nadrágok zsebében könnyebb pihentetni a fiatal demokrata kezeket.

MTI / Koszticsák Szilárd

Résen kell lenni az egész családnak, főleg így XXI. században, amikor bárki tud róluk felvételt készíteni. Bár nem csak a lebukástól való félelem miatt kellene kerülni a megkérdőjelezhető szituációkat, ehhez valami belső motiváció sem ártana. Azt, hogy Orbán Ráhelre ez a viselkedés a családon belül ragadt rá, vagy a turizmus-vendéglátás szakon tett szert eme nemes cselekedetet megalapozó tudásra, netán saját erőből jött a reveláció, hogyan is kezelje saját sarja tisztába tételének utolsó fázisát valószínűleg soha nem derül ki. Ha tippelnem kéne, a háttérben Simicska állhat. Jajj, ez már aktualitását vesztette. Akkor pedig csakis Soros mozgathatja a szálakat.

Mint köztudott, a NER senkit nem hagy az út szélén. Úgy fest, a szaros pelenkákkal más a helyzet.

Pete Tamás

Hozzászólások