szeged

Fejlesztik az út- és tömegközlekedési hálózatot Szegeden


Fejlesztik az út- és tömegközlekedési hálózatot 1,3 milliárd forintból, uniós támogatással Szegeden.

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester a projektet bemutató csütörtöki rendezvényen hangsúlyozta, az autós közlekedéssel szemben a jó minőségű közösségi és kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésével lehet alternatívát nyújtani.

Hozzátette, a százezer lakosúnál nagyobb települések között Magyarországon, Szegeden az egyik legkedvezőbb a közösségi és kerékpáros közlekedés aránya, az autós közlekedés részesedése az elmúlt húsz évben 20 százalékról csupán 23 százalékra nőtt. Egy átlagos hétköznapon másfélszer annyi szegedi használja a tömegközlekedést, mint az autóst – tudatta a politikus.

Tapasztó Sándor, a beruházást koordináló Szeged Pólus Nkft. projektigazgatója kifejtette, a fejlesztés célja a közösségi közlekedési szolgáltatások színvonalának javítása, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele.

A beruházás a teljes belvárost érinti: felújítják a Tisza Lajos körút Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony út közötti szakaszát, átépítik a körút és a Huszár Mátyás rakpart, valamint a Szilléri sugárút és a Fecske utca csomópontját – ismertette a szakember.

Tájékoztatása szerint a projekt részeként városszerte 36 autóbusz- és trolibuszmegállót újítanak föl. Az év végéig akadálymentesítik a megállókat és a peronokat, utastájékoztatókat helyeznek ki, a fejlesztés révén jelentősen növekszik a zöldterület.

A beruházás költségeiből 1,13 milliárd forintot uniós támogatás fedez, ezt 171 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat – közölte Tapasztó Sándor.

(MTI)

Fotó: hamster.blog.hu

Hozzászólások