csecsemő gyilkosság

Halott csecsemőt találtak Nyíregyházán


Vasárnap este egy nyíregyházi társasház konténere előtt halott csecsemőre találtak rá járókelők.

Egy nő két gyermekével járt arra, amikor észrevette a kuka mellett fekvő kis testet. Elmondása szerint, először játék babának tűnt a csecsemő, csak mikor közelebb is szemügyre vette, akkor vált láthatóvá, hogy valójában egy gyermek élettelen teste.

Kép: 24.hu

– Először azt gondoltuk, hogy egy játék baba hever ott – meséli a Blikknek a szemtanú. – Amikor odavilágítottunk, csak akkor vettük észre a köldökzsinórt. Egészen elhűltünk, amikor rádöbbentünk, hogy egy kisbaba hever a piszokban! Pucér volt, egyik kezecskéje a feje alatt volt: úgy tűnt, mintha csak aludna – panaszolta a megtört asszony a Bulvárlapnak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a csecsemő halálának körülményeit.
Egyelőre nincs gyanúsított, bár a helyszínen tartózkodók egy zavart viselkedésű kamasz lányról számoltak be, aki éppen abban az időben a társasház környékén járt, illetve a Blikk információja szerint aznap a szülészetről megszökhetett egy fiatallány, hogy van – e összefüggés a két eset között a helyi kórház nem erősítette meg.

Az ilyen esetek elkerülése végett országosan 30 babamentő inkubátor működik a kórházak elé kihelyezve, ahol az anonimitás biztosítása mellett, jogi következmények nélkül lehetősége van az anyának lemondani a gyermekéről.
Ezek listája itt olvasható: http://www.tegyesz.hu/file/inkubator.pdf

(Forrás: Blikk, tegyesz)
Képek: ezahir.hu, 24.hu

Fülöp Tímea

Hozzászólások