macedon rendor

Hazatértek a külszolgálatot teljesítő magyar rendőrök


Miskolczi Csanád r. ezredes, a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság vezetője 2018. június 29-én, Szegeden, a Rendészeti Szakgimnáziumban fogadta a Szerbiából és Macedóniából hazatérő rendőri kontingensek tagjait, akik idén hatodik alkalommal, egy hónapig láttak el külszolgálatot az európai határok védelmének érdekében.

Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális migránsok előállításában.

A kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

police.hu

Hozzászólások