Márki-Zay Péter

Hódmezővásárhely új polgármestere


Márki-Zay Péter független jelöltként, de összellenzéki támogatással, győzelmet aratott Hódmezővásárhelyen. Március 3-án pedig beiktatták pozíciójába a frissen választott polgármestert.

Az eredmény fontosságához az is hozzátartozik, hogy Hódmezővásárhelyen évtizedek óta nem nyert a Fideszen kívül más. A győzelemben komoly szerepet játszott a magas részvétel. Márki-Zay Péter az összes körzetben több szavazatot szerzett, mint a Fideszes Hegedűs Zoltán. Őt 57,49 százalék 41,63 százalék ellenében verte meg a független jelölt. A pozícióért még versenybe szállt a független Hernádi Gyula is, neki 201 szavazattal 0,88 százalékot sikerült bezsebelnie.

A pártok természetesen mind máshogy értelmezik a hódmezővásárhelyi választás eredményét. Ki-ki komoly vereségnek, történelmi győzelemnek, kampányhibának értékeli a történteket. Vannak, akik szerint nincs országos jelentősége a hódmezővásárhelyi választásnak, és persze akadnak szép számmal olyanok is, akik már maguk előtt látják a Fidesz bukását. Sokan az országgyűlési választások főpróbájaként tekintettek az időközi polgármester-választásra.

Kíváncsiak voltunk a szegediek véleményére, ők hogyan látják az időközi választásokat, milyen befolyása lehet a Hódmezővásárhelyi eseményeknek az április 8-i országgyűlési választásokra.

Hozzászólások