tűz

Jelenleg is oltják a tüzet a Baktói kiskertekben


Csütörtök délelőtt a városból is jól látható füstre lehettek figyelmesek a szegediek, mely a Baktói kiskertekben keletkezett tűz helyét jelezte. 

A lángok  egy Hosszú – Töltés úti telken csaptak fel, 50X60 méteres területen. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a tüzet az ott felhalmozott 3 méteres hulladékkupac meggyulladása okozta. A tűzeset 2-es  kiemelt fokozatot kapott. A tűzoltóság négy egységgel érkezett a helyszínre, a szegedi és ruzsai tűzoltók több oldalról megkezdték az érintett terület oltását.

Mint megtudtuk, személyi sérülés nem történt, veszélyes anyag nem került a levegőbe, és a tűzoltóknak sikerült úgy megfékezni a lángokat, hogy azok ne terjedjenek át a szomszédos épületekre.

Az ott élő szomszédoktól megtudtuk, hogy egy gyűjtögető férfi halmozta fel a területen a szemetet, ami miatt már sokan panaszkodtak, ugyanis a hulladékok tengerében még patkányokat is lehetett látni.

Az oltás jelenleg is folyik. Az újbóli meggyulladás elkerülése végett a szemetet széthúzzák és alaposan lelocsolják vízzel minden négyzetcentiméterét. A tűz okát egyelőre még nem lehet tudni.

Galériánk folyamatosan frissül.

 

tűz
Hozzászólások