Júniusban Mézgáék a színpadon, Szegeden


1968, a dátum, amikor a Magyar Televízió először bemutatta a Mézga család című rajzfilmsorozatot. Az örökzöld történet azóta generációkon átívelő ismertségre tett szert. A népszerű sorozat 2019-ben új formájában kerül a közönség elé. A zenés vígjátékot immár a színpadon tekintheti meg az érdeklődő. Az országos turné keretén belül 2019 júniusában érkezik Szegedre a színdarab.

A Mézga család című zenés színpadi vígjátékot Szűcs Gábor rendezte Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. A színdarabban megelevenednek a jól ismert szereplők, a hvg.hu cikkében ismertette a főbb szerepekben (többes szereposztásban) a szereplőgárdát:

  • Máris szomszéd szerepében: Szacsvay László, Maszlay István és Tűzkő Sándor,
  • Mézga Gézát alakítja: Magyar Attila és Bodrogi Attila,
  • Paula szerepét kapta: Balázs Andrea és Kokas Piroska.

Természetesen Kriszta, Aladár, Blöki, Maffia sem marad ki a történetből, ezen kívül MZ/X, Hufnágel Pisti és Tivadar is szerepet kap a családi kalamajkák felelevenítésében. Az alkotók azonban aktualizálták a történetet, és a cselekmény szál sem egy konkrét epizód szerint lett felépítve, hanem a családmodellt alapul véve egy új történetet találtak ki, amelyet az 1990-es évekbe ágyaztak bele. De miről is szól majd a történet? A szóróanyag sejteti a történet alakulását, amelyből kiderül, hogy „Mézga Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, Paula valóban félrelép-e, Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, de Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi MZ/X-et, és megalakul a családi maffia is”.

Április közepétől Budapestről indul az előadás országos turnékörútjára. Április 15-én a MOM Kulturális Központban mutatják be először A Mézga család címmel a színpadi művet. Ezt követően vidéki turnéállomásai, tudjuk meg a szóróanyagból: Győr, Dunaújváros, Miskolc, Eger, Gödöllő, Keszthely, Szekszárd, Veszprém, Békéscsaba, Debrecen, Szeged, Siklós és végül Szombathely.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hozzászólások