TIK

Kezdődik a Szabadegyetem-Szeged új szemesztere


L. Stipkovits Erika szakpszichológusnak a párkapcsolatokról szóló, a házasság hetéhez kapcsolódó előadásával kezdődik el szerda este a Szabadegyetem-Szeged programsorozat huszonegyedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában.

A széles nyilvánosságnak szóló, közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások hagyománya az egyetem kolozsvári gyökereiig visszavezethető, de Szent-Györgyi Albert rektorsága idején is népszerű volt. Az előadássorozatot jelenlegi nevén 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme Szeged programjainak folytatásaként.

A május elejéig tartó szemeszter előadásain hallhatunk majd Kínáról és a kulturális különbségek kezeléséről, a modern és a hagyományos kínai orvoslás összekapcsolásáról, a globális környezeti kihívásokról, a 21. századi büntető igazságszolgáltatás kihívásairól, a nemzetközi jog szerepéről a hétköznapi életben, napjaink fogyasztási trendjeiről, a bolygómozgásról.

A sorozat az egyetemistáknak kreditet érő szabadon választható tantárgy, a kívülálló érdeklődőknek ingyenes ismeretszerzést kínáló program Az előadásokról felvétel készül, melyek az egyetem honlapján is megtekinthetők.

(MTI)

Hozzászólások