helicopter

Kiderült a klubtulajdonossal végző helikopter-baleset oka


Brit vizsgálatok szerint a Leicester City F.C. tulajdonosának, Vicsaj Szivatthanapraphának halálához vezető októberi helikopter-szerencsétlenséget a hátsó rotor meghibásodása okozta.

A 60 éves Szivatthanapraphán kívül négyen tartózkodtak még a helikopter fedélzetén, mikor az a King Power Stadion parkolójának betonjára zuhant, majd közvetlenül ez után lángokba borult. Senki sem élte túl a balesetet.

A csütörtökön közzétett jelentésben a vizsgálatot végző szervek kijelentették, hogy a roncsok közt talált bizonyítékok alapján úgy vélik, a pilóta a farokrotor vezérlő mechanizmusának meghibásodása következtében veszítette el a helikopter feletti irányítását.

A hatóságok ugyan nem feltételeznek szándékosságot az eset kapcsán, ám továbbra is vizsgálják a „farokrotor irányításának elvesztéséhez vezető elsődleges okot és a meghibásodások pontos sorrendjét.”

Szivatthanaprapha regnálása alatt a Leicester City egy rendkívül sikeres időszakot élt meg — mely a 2016-os angol bajnoki címben csúcsosodott ki —, így érthető, hogy elvesztése mélységesen lesújtotta a klubot és a csapat szurkolóit.

(CNN)

Hozzászólások