Z. Kárpát Dániel

Kilakoltatási és részleges végrehajtási moratóriumot sürget a Jobbik


Azonnali kilakoltatási és – a devizahitelük miatt bajba kerültek számára – részleges végrehajtási moratóriumot sürget a Jobbik – mondta el szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus szerint a november 15-én induló kilakoltatási moratórium már kései, addig számos család veszítheti el otthonát, megjegyezve, “a családok évének nevezett esztendőben” rekordszámban kérik segítségüket, azt, hogy ellenőrizzék az ezer sebből vérző kilakoltatási folyamatokat.

A “NER rendszerében, a végrehajtók számára kedvező jogi és politikai klímában” megtörténik, hogy már rendezett tartozást akarnak duplán behajtani, jogszerűen bentlakó haszonélvezőt költöztetnek ki, esetleg egy pár tízezer forintos telefonszámla-tartozás miatt veszíti el valaki az otthonát – közölte.

Egyértelmű, hogy teljes felülvizsgálatra szorul a végrehajtási rendszer – jelentette ki Z. Kárpát Dániel. Addig kellene fenntartani a moratóriumot, amíg nem kezdődhet meg egy törvénymódosítás után a devizahitelek forintosítása a felvételkori árfolyamon, amit a Jobbik képviselői meg fognak szavazni.

(MTI)
Fotó: MTI/ Kovács Attila

Hozzászólások