Kétfarkú Kutyapárt

Kíváncsi mire költötte a Kétfarkú Kutyapárt a kampánypénzét?


A Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) úgy döntött, hogy a 2018-as választásra kapott állami kampánytámogatást különböző projektekre fordítják.

2017 szeptemberében elindították a Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alapot (RÓSÁNÉKATÉKA), ahol bárki pályázhatott ötletével.

Az MKKP passzivistáinak munkájának köszönhetően a párt átlépte az országos lista állításához szükséges jelöltek számát. Ehhez legalább 27 jelölt kell, nekik sikerült 39-et indítani a választáson.

Az országos listáért a párt 152.983.305 forint, valamint a jelöltek fejenként 1.025.014 forint állami támogatást kaptak, amiről lemondtak a párt javára, így az MKKP összesen 192.958.851 forinthoz jutott hozzá. Ezt az összeget osztották szét a különböző projektek között, mindezt teljesen átláthatóan, ezzel is példát állítva a többi párt elé.

Kétfarkú Kutyapárt
Az MKKP egy korábbi plakátja.

Játszóterek építése, önkéntes mentőegyesület felszereléssel való ellátása, kutyamenhelyek megsegítése, szabad strand kialakítása. Ez csak pár példa mire fordította a párt a támogatást. A RÓSÁNÉKATÉKA Facebook-oldalán folyamatos a tájékoztatás a projektekről, erre a linkre kattintva pedig egy térképen megtekinthető, kinek mire adtak pénzt. Közzétették azt is, milyen projekteket mennyivel támogattak.

Hozzászólások