Kovács Balázs

Kovács Balázs


Az SZTE-BTK hallgatója vagyok, végzős némettanári-orosztanári MA szakon. Tevékenységemet már több ösztöndíjjal honorálták, pl. két Sófi-Különdíj, a mostani Sófi-Fődíj, Köztársasági, Városi Ösztöndíj, Új Nemzeti Kiválósági Program kutatói ösztöndíja, CEEPUS-ösztöndíj külföldi részképzésre.

A kutatásom során nyelvtipológiai eszközökkel igyekszem Európa nyelveinek múlt idejeit összehasonlítani. Ez egy több körös projekt, minden körben 1-1 igeidő-típust vizsgálok, pl. perfectumok, aorisztoszok… stb. Az egyes fázisok végén mindig statisztikai eszközökkel próbálom számszerűsíteni az eredményeket. A projekt 23-25 nagyobb európai államnyelvet ölel fel. A projekt végén szeretnék összehozni egy átfogóbb tipológiát az európai múlt időkre, amely a múltbéli történések kifejezésének módjait hivatott részletesen bemutatni európai kontextusban.

Szeretném elkészíteni a projektem összes fázisát és a statisztikai módszert addig finomítani, amíg az nem működik tökéletesen. Szeretnék a jövőben mindenképpen a közoktatásban nyelvet tanítani, nagyon szeretem a tanítást. Szeretnék megtanulni minél több nyelvet, most a svédet tanulom gőzerővel, nagyon beleszerettem. Továbbá szeretném az angolomat tökéletesíteni, a jövőben angolul írnám a cikkeimet  a német helyett, hiszen ezen a területen a cikkek nagy része angolul íródik. Szeretnék továbbá a jövőben is hasonló kutatásokkal foglalkozni.

Hozzászólások