rejtélyek háza

Krimi Hétvégét tartottak Szegeden – Derítsd fel a bűntényt és kapd el a gyilkost!


Egy város, melyben mindent áthat a korrupció. Egy város, ahol köztudott, hogy a maffiáé az irányítás. És ugyanez a város, ahol látszólag minden nyom nélkül megölnek egy éjszakai pillangót.

A rejtélyes szálak kibogozása még a neves detektíveknek, Poirotnak, Sherlock Holmesnak, vagy éppen Columbonak is feladnák a leckét, és jócskán megmozgatnák a kis szürkeállományukat. Ők viszont most nincsenek itt, az igazság kiderítése egyedül csak Rajtad múlik és vállalkozó szellemű csapatodon, akik alapos kutatómunkával remélhetőleg, felderítik e titokzatos bűntény részleteit.

Szeptember utolsó hétvégéjén országszerte, tizenegy nagyvárosban, köztük Szegeden is nyomozhattak a krimi szerelmesei a Rejtélyek Háza által szervezett Rejtélyek Városa program keretében. A Krimi Hétvégén mindenki, előzetes bejelentkezés nélkül, a diákjegy árán vehetett részt az izgalmas nyomozásban.

nyomozas

„A játék során nyomozókká kell válniuk a résztvevőknek, a történetben is egy detektív szemszögéből látják az eseményeket. Fel kell deríteni egy gyilkosságot, az okát, hogy ki, miért és hogyan, milyen szándékkal tette azt, amit tett. Nem árulok el nagy titkot azzal sem, ha azt mondom, nem egyszerűek a feladataink, hiszen mi felnőtteknek kínálunk logikai feladatokkal, rejtélyekkel fűszerezett szabadidős lehetőségeket.” – árulta el Herke Gabriella, a Rejtélyek Háza szegedi üzletvezetője

A nyomozás során amellett, hogy a játék minden egyes állomásával közelebb kerülhetünk a bűntény megoldásához, feltárulnak előttünk Szeged látványosságai, azok, amelyek mellett lehet, mindennap elsétálnak a szegediek, csak sose fordítanak rá elég időt, hogy alaposabban szemügyre vegyék, de olyanok is, amelyek a város eldugottabb helyeire kalauzolják a detektíveket, megmutatva Szeged rejtett szépségeit.
Így nyújt a játék teljes élményt, a szórakoztató kikapcsolódást ötvözve a helyi kultúrával és művészettel.

nyomozás

A Rejtélyek Háza alapítója és a történetek atyja, Kónya András, 2013-ban hozta létre cégét Esztergomban, s a nagy népszerűségnek köszönhetően a program azóta kinőtte magát és mára már tizenegy nagyvárosban (Budapesten, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Győrben, Kecskeméten, Pécsen, Siófokon, Sopronban, Székesfehérváron, és Szegeden)nyomozhatnak a kihívásokat kedvelő rögtönzött detektívek.

Herke Gabriellától megtudhattuk, hogy egy-egy történet mögött nagyon alapos szervezőmunka áll, mely során Kónya András minden városba ellátogat, végigjárja a helyszíneket, hogy története egyedi legyen és a játék során egészen új oldaláról mutathassa be egy-egy város sajátosságait, nevezetességeit.

nyomozas

„A Rejtélyek városa egy másfél – két órás kötetlen program, ami azt jelenti, hogy közben meg lehet állni, inni, enni, amihez csak kedvük van a résztvevőknek. Onnantól kezdve, hogy megkapták a feladatlapokat, olyan időbeosztással játszanak, ahogy csak szeretnének. A játékhoz nem szükséges semmilyen előzetes tapasztalat, tudás, az a lényeg, hogy az emberek jól érezzék magukat. Elsősorban logikai feladatokon keresztül juthatnak el a megoldáshoz, így a résztvevőknek csak az eszükre van szüksége, hogy célba érjenek.
Úgy látom, nagyon szeretik a játékosok ezt a fajta szabadságot, mert ha időhöz lenne kötve, az ember hajlamos bestresszelni, hogy kifutnak belőle. Így pedig nyugodtan, sétálgatva felfedezhetik a várost, és közben még jól is érzik magukat.” –
mesélte Gabriella

nyomozas

A Rejtélyek Háza programjaival idén április óta okoznak fejtörést a szegedieknek, egyre nagyobb ismertségre szert téve nemcsak a Rejtélyek Városa kalanddal, hanem további nyomozós játékaikkal is, mint a Rejtélyes Vacsora, ahol miközben a részvevő baráti társaság elkölt együtt egy kellemes vacsorát, korhű ruhákba beöltözve, a különböző karakterek bőrébe bújva, fényt derítenek egy gyilkosságra. De nem maradhat ki a sorból a Hotel Krimi játék sem, amely a már jól ismert szabadulós szoba elemeit ötvözi a gyilkossági nyomozás élményével. Ez utóbbi két program azért is különleges, mert bárhova kitelepíthetőek, akár családi vagy céges rendezvényekre, osztályokba, kollégiumokba, bárhová, ahol a nyomozni vágyó társaság igénybe venné azt.

A Krimi Hétvégén bebizonyosodott, számtalan ügyes detektív él Szegeden, akiken nem fog ki semmilyen furfangos bűntény, akik elől nem menekülhet el egyetlen gyilkos sem. Az biztos, hogy aki egyszer rákapott az ízére, annak nehéz lesz abbahagyni, még szerencse, hogy a Rejtélyek Háza egész évben számtalan megoldandó esetet kínál az érdeklődőknek.

Fülöp Tímea

Borítókép forrása: Rejtélyek Háza Szeged Facebook oldala

Hozzászólások