Gaszro Partizánok Borostyán étterem

Lehull a lepel: hol esznek a legszívesebben a Gasztro Partizánok


Karácsony alkalmából úgy döntöttünk, hogy lerántjuk a leplet a szerkesztőség kedvenc étterméről, és megmutatjuk hová járnak enni a Gasztro Partizánok.

Már régen rátaláltunk erre a helyre, éhes gyomrunk korgását  ide járunk csillapítani, s eddig még soha nem kellett csalódnunk.

Most is a jóllakottság elégedett érzésével írom soraimat, miután elköltöttük eme helyen karácsonyi ebédünket.

És miért erre az étteremre esett a választásunk? Mert már megérkezéskor a takaros épület egyszerű eleganciájával, barátságosan hívogatja be az éhes vendégeket.
Belépve pedig  a tágas helyiségbe rögtön mosolygós arcok fogadják a látogatókat, akik tettre készen lesik minden kívánságunkat.

A helyiség hatalmas mérete lehetőséget biztosít akár több, nagyobb társaság egy időben való megvendégelésére is. A mi tíz fős társaságunk is kényelmesen elhelyezkedett, és mivel a kora délutáni órákban rajtunk kívül csak pár éhes vendég fogyasztotta ott éppen az ebédjét, szerkesztőségünk tagjai is hamar otthonosan érezték magukat a csendes, bensőséges környezetben.

A felszolgáló figyelmének köszönhetően soha nem ürültek ki a poharaink, és jó vendéglátóhoz hűen kellő humorral viszonozta főszerkesztőnk csipkelődéseit is.

Még éppen hogy csak belemélyedtünk a beszélgetésbe, mikor már meg is érkezett a főétel az asztalunkra. Már a látványtól is nagyokat nyeltünk: rántott hússal, sajttal és gombával megrakott két személyes tálak érkeztek, rajta kétféle körettel, sült krumplival és rizzsel. Mellé pedig a személyes kedvencemet, gombaszószt ettünk.

borostyán étterem

Az étterem konyhája pedig most is kitett magáért: itt bátran rendelhet az ember olajban sült étkeket, mert  se a rántott ételeknek,se a sült krumplinak egyáltalán nem volt olajos íze és állaga, az elfogyasztását követően jólesően teli van a gyomor,és nem azt érezzük,hogy bármelyik percben kipukkadunk,mint egy lufi.

Ez az érzés, ha mégis jelentkezik,csak az elfogyasztott mennyiségnek lehet köszönhető, ugyanis a tálak nemhogy két személyre, de akár négy főre is elegendőek lettek volna.

borostyán étterem

Számomra  a gombaszósz koronázta meg az ebédet. A tejfölös mártásba kevert gomba darabkák karakán íze tökéletes kiegészítője volt a rántott finomságoknak.

És amikor már azt hittük, ezt nem lehet fokozni, desszertként megkóstoltuk a gesztenyepürét. Az igazi gesztenyepürét,szelídgesztenyéből és nem mélyhűtött masszából előállított pürét. Tetején hatalmas tejszínhab gombócokkal, ahogy annak tradicionálisan lennie kell.

gesztenyepüré

S ily sok dicsérő szó után kedves Olvasó, bizonyára már kíváncsian fürkészed e sorokat, vajon hol lehet ez a hely, mely megihlette szerkesztőségünket, s mi a válasszal már nem is váratunk meg tovább.

Melegen ajánljuk mindenkinek, családoknak és pároknak, kicsiknek és nagyoknak, ünnepekre és szürke hétköznapokra egyaránt a forráskúti Borostyán éttermet!

borostyán étterem

Most, hogy a titok többé nem titok, arra bíztatunk minden kedves Olvasót, írja fel az újévi fogadalmai közé, hogy 2018-ban feltétlenül ki kell próbálnia a forráskúti Borostyán éttermet.

S ki tudja, lehet jövőre ott találkozunk!

A MegyeiHír Szerkesztősége

Hozzászólások