demeter

LMP: a Fidesz embertelen támadást intézett Demeter Márta ellen


A Fidesz embertelen támadásának nevezte a Demeter Márta parlamenti képviselőről az Origo hírportálon megjelent írást az LMP kedden.

A lap azt írta, hogy az LMP-s képviselő VIP-kártyát igényelt magának a Honvédkórházban, majd Facebook- bejegyzésben bírálta az intézményt. Hasonló értelmű közleményt adott ki a Fidesz-frakció is, amely a kétszínűség iskolapéldájának nevezte Demeter Mártát.
Az LMP- frakció tegnap este közleményben reagált a vádakra:

„Az elmúlt órákban a Fidesz embertelen támadást intézett Demeter Márta ellen propagandaportálján, az Origo.hu-n. Az LMP társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban. Mindössze arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. Erre ugyanakkor az intézményben már nem kerülhetett sor… A Fidesz kegyeletsértő, aljas eljárására nincsenek szavak.”

Ma reggel pedig a többi ellenzéki párt is csatlakozott az LMP-hez:

„Mi, ellenzéki képviselőnők naponta szembesülünk azzal, hogy a magyar kormánypolitika világa milyen mélyre tud süllyedni. Nem hittük volna, hogy a Fidesz a legalja módszereket fogja használni Demeter Márta képviselőtársunk ellen. A vele szemben alkalmazott lejárató eszközök elfogadhatatlanok. A legutolsó kegyeletsértő lépésük embertelen és visszataszító. Méltatlan egy kórház vezetéséhez és egy volt tábornok miniszterhez, szembemegy mindazzal, amire egy katona felesküszik.

Szolidárisak vagyunk Demeter Márta képviselőtársunkkal, felkészültünk a következő támadásokra. És azt akarjuk, hogy tudja az egész fideszes gépezet: Nem törnek meg bennünket!”

(MTI, merce.hu)

Fotó: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Hozzászólások