Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: A képviselő-testület oszlassa fel magát és legyen új választás!


Elismerem: győzött Lázár János… és veszítettek a vásárhelyi gyerekek – így kezdte Facebook bejegyzését Hódmezővásárhely független polgármestere, amiben az utóbbi napok történéseire reagált.

Márki-Zay Péter hosszú bejegyzést tett közzé közösségi oldalán vasárnap, azt írja különösen felzaklatták az utóbbi napok. Azzal kezdi, hogy elismeri, győzött Lázár, de a vásárhelyi gyerekek veszítettek. Hódmezővásárhely polgármestere úgy véli, Lázár János és emberei ellehetetlenítik a település működését. Márki-Zay több példát is felhoz arra, hogy a Lázár köreihez tartozók milyen módszerekkel próbálják nehezíteni a város működését, a közbeszerzések akadályozásától az óvodai aszfaltrajzverseny meg nem szervezéséig.

A független polgármester azt írja, amikor a vásárhelyi gyerekek mindennapjait lehetetlenítik el, már ő is kezdi elveszíteni a hitét a békés, demokratikus változásban. Lázár János győzött, ő ilyen aljassághoz nem asszisztál.

Azt javasolja, a testület oszlassa fel magát és válasszanak új polgármestert és képviselőket. Bízzák az ítéletet a vásárhelyiekre, a győztes feladata Lázár János milliárdos adósságainak rendezése lesz. Ha a város többsége enged a gyerekekkel való zsarolásnak, ő megértéssel és sértődés nélkül fogja visszaadni a problémák megoldását Lázár Jánosnak és embereinek. Ha mégis rá esik a választás, reményei szerint a város érdekében őt támogató közgyűléssel könnyebben tudná folytatni a megtisztelő, bár nehéz feladatot – írja a polgármester.

Márki-Zay Péter pontokba szedve mutatja be a fennálló problémákra kínált válaszát. A teljes bejegyzést itt tekintheti meg:

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Hozzászólások