barnamedve

Megölték a kiöregedett medvéket egy dániai állatkertben


Nagy felháborodást váltott ki a közösségi médiában a dániai Aalborg állatkert tette, miszerint elaltattak két teljesen egészséges barnamedvét.

A két állat idős volt, húsz és huszonegy évesek, már nem voltak képesek a szaporodásra, a kifutójuk sem volt megfelelő állapotban a tartásukhoz és átadásuk egy másik állatkertbe csak elvette volna a helyet más, genetikailag értékesebb medvék elől. – nyilatkozta az esetről az állatkert

A magukból kikelt kommentelőket azonban ez az érv nem hatotta meg: többen azzal vádolják az állatkertet, hogy csak a haszon érdekében hozott döntést, az állatok érdekeit egyáltalán nem tartják szem előtt, a medvék megölését ízléstelen és barbár cselekedetnek tartják, ahelyett, hogy javítottak volna azok életkörülményein.

A dániai állatkertekben nem ez volt az első felháborodást kiváltó esemény: 2014-ben a koppenhágai állatkertben azért kellett egy fiatal zsiráfnak meghalnia, mert tartottak a beltenyészettől, szerették volna megőrizni a zsiráfszaporulat genetikai állományának tisztaságát.

Független Hírügynökség

Hozzászólások