hart

Mégsem Kevin Hart lesz az Oscar-gála házigazdája


Kevin Hart lemondta felkérését az Oscar-gála vezetésére, miután csütörtökön előkerült néhány pár évvel korábbi homofób Twitter- bejegyzése.

A 2009 és 2011 közötti időszakból származó bejegyzésekben a színész- humorista derogáló stílusban nyilatkozott a homoszexuálisokról, valamint becsmérlő megjegyzéseket tett a szexualitásukra. A kiírások zömét azóta már törölték.

„Úgy döntöttem, hogy visszalépek az idei Oscar-gála házigazdaságától. Ezt azért teszem, mert nem szeretnék figyelemelterelő tényező lenni egy olyan estén, amelynek a tehetséges művészek ünnepéről kell szólnia. Szeretnék őszinte bocsánatot kérni az LGBTQ közösségtől a múltban tett érzéketlen kijelentéseim miatt. Sajnálom, ha megbántottam valakit… Fejlődtem azóta és továbbra is fejlődni akarok. Az a célom, hogy összehozzam az embereket, nem pedig az, hogy megosszam őket. Végül szeretnék köszönetet nyilvánítani az Akadémiának. Remélem, még találkozunk.” – tette közzé Hart a Twitterén.

A botrány kitörése után Hartot arra kérte az Akadémia, hogy kérjen bocsánatot, máskülönben új házigazdát fognak keresni a gálára. A színész úgy döntött, hogy nyilvános bocsánatkérés helyett inkább visszautasítja a felkérést, mondván nem akarta „etetni az internetes trollokat.”

(CNN)

Fotó: John Salangsang/REX/Shutterstock 

Hozzászólások