Mihalkó József


Az SZTE Mérnöki Karon az okleveles élelmiszermérnök mesterképzés hallgatója vagyok jelenleg.

2016-ban elnyertem a harmadéves, élelmiszermérnök alapképzéses hallgatóinak számára meghirdetett Halbritter Mátyás – Pro Talentis Ösztöndíjat, 2017-ben a Mérnöki Kar Hallgatói Nívódíjának Arany Fokozatát kaptam meg az alapképzés során nyújtott teljesítményem alapján. Emellett a tavalyi évben megkaptam a Pick Szeged Zrt. Vállalati Ösztöndíját, valamint az SZTE Talent Kiválósági Lista Ezüst Fokozatú tagja lettem. Ebben a tanévben Új Nemzeti Kiválósági Program Hallgatói Kutatói Ösztöndíjasa is vagyok. Előző év tavaszán az OTDK Agrártudományi Szekciójának Agrárműszaki és informatikai Tagozatában III. helyezést értem el, emellett részt vettem a tavalyi SCIndikátor országos tudománykommunikációs verseny döntőjében. Végezetül ezúttal azt is elmondhatom mostantól, hogy az első Mérnöki Kari hallgató vagyok, aki a Sófi József Ösztöndíj Különdíjasa lett.

A többváltozós folyamatszabályozás, illetve ennek a rendszernek az élelmiszeriparba történő bevezethetőségét vizsgálom, Prof. Dr. Rajkó Róbert, a Mérnöki Kar Folyamatmérnöki Intézetének egyetemi tanárának vezetésével. A kutatási témám lényege, hogy – egy példán bemutatva – a szalámi víztartalmának és fehérjetartalmának együttes vizsgálatával milyen módon lehet gyártás közben szabályozni a szalámi érlelését, melynek eredményeképpen állandó, végig ellenőrzött minőségű termékek készüljenek el a folyamat végén, és ezáltal a gazdasági károk lehetőségét a minimálisra csökkentsük.

Jövőbeni terveim között szerepel az oklevél megszerzése után a doktori képzés elvégzése. A későbbiekben pedig a tanulmányaim során megszerzett tapasztalatokat és az évek során felhalmozott tudásanyagot szeretném továbbadni a jövő nemzedékeinek, és a tudományágat szélesebb körben megismertetni.

Hozzászólások