Molnár Kinga

Molnár Kinga


Molnár Kinga vagyok, az SZTE Elméleti Orvostudományok Doktori Iskola III. éves Ph.D. hallgatója. Munkámat az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában végzem. Okleveles biológus diplomámat 2010-ben szereztem az SZTE Biológus mesterszakán.

Felsőoktatási tanulmányaim során számos díjban és elismerésben részesültem:
2014 SZTE TTIK Tudományos Diákköri Konferencia Neurobiológiaszekció II. helyezés
2015 XXXII. OrszágosTudományos Diákköri Konferencia, Biológiaszekció, Neurobiológiatagozat III. helyezés, Köztársasági Ösztöndíj, Szeged Városi Ösztöndíj, Dékáni dicséret
2016 SZTE Talent Ösztöndíj Kiválósági Lista, bronzfokozat
2017 SZTE Talent Ösztöndíj Kiválósági Lista, bronzfokozat
2018 SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Ösztöndíj Biológus Konferencia, III. helyezés, Új Nemzeti Kiválósági Ösztöndíj,Szegedi Biológiai Kutatóközpont Straub Fiatal Kutatói Ösztöndíj
2019 SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány Ösztöndíj Biológus Konferencia, I. helyezés

Munkánk során a melanóma és az emlőkarcinóma agyi áttét képzésének mechanizmusait illetve a tumorsejtekés a vér-agygát sejtjeinek interakcióit vizsgáljuk. Eredményeink segíthetik az agyi áttétek kialakulásának megértését és hozzájárulhatnak új terápiás módszerek kifejlesztéséhez.

Számomra a mindennapi motivációt annak reménye adja, hogy egy nap az eredményeinket a klinikumban felhasználva segíthessük a rákos betegek gyógyulását.

Hozzászólások