Nagy Eszter

Nagy Eszter


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának fizikus MSc képzésén vagyok végzős hallgató. Élő sejtek kontrollált lézeres mozgatása és átvitele című kutatásomra a tavalyi és jelenlegi tanévben is elnyertem az Új Nemzeti Kiválóság Program hallgatói kutatói ösztöndíját.

Immáron negyedik éve veszek részt a Dr. Hopp Béla által vezetett Fény-anyag Kölcsönhatási Kutatócsoport munkájában. Lézerek gyógyszerészetben és orvostudományban való alkalmazása az elsődleges területem, biológiai anyagok lézeres ablációjával, élő sejtek lézeres átvitelével, nanorészecske keltéssel, szerves vékonyréteg-leválasztással és karakterizálással foglalkozom.

Közeli tervként szeretném doktori képzés keretei között folytatni tanulmányaimat, remélve, hogy ez a hosszú kutatói pálya kezdete lehet. Nagy lehetőségeket látok a fizika eszközeinek élettudományokban való alkalmazásában, így jelenlegi témáimat folytatnám. A fizika mindig is lenyűgözött, ezt a szemléletet szeretném továbbadni, a laborbeli munka mellett szeretnék az oktatásba is bekapcsolódni.

A képet Vass Károly készítette a 2018-as TTIK kari naptárhoz.

Hozzászólások