ököl

Négy év börtönre enyhítették a testvére halálát okozó kiszombori férfi büntetését


Jogerősen négy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a kiszombori férfit, aki olyan súlyosan bántalmazta testvérét 2016 nyarán, hogy fivére belehalt sérüléseibe.

A táblabíróság, amely halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek az 50 éves vádlottat, döntésével enyhített a Szegedi Törvényszék által korábban kiszabott hatéves büntetésen.

A két férfi közös háztartásban élt. A sértett rendszeresen ivott, a ház fenntartási költségeihez nem járult hozzá, emiatt a két férfi között sokszor alakult ki veszekedés.

A vádlott 2016. július 13-án is összeveszett az alkoholizmusa miatt legyengült fizikai állapotban lévő testvérével. A házuk udvarán előbb legalább tízszer megütötte a magába roskadva, magatehetetlenül ülő fivérét, majd amikor a testvér az ütésektől a hátára fordult, a mellkasába, az oldalába térdelt és rövid időre a nyakát is megragadta. Végül a sértettet az udvaron hagyta és bement a lakásba. Később bevonszolta a fürdőszobába, ott a vért lemosta a testéről, majd a szobába vitte, az ágyra fektette és otthagyta, orvosi segítséget csak később hívott.

A sértett a bántalmazása után 20-30 perccel meghalt, a mentők már csak a halálát tudták megállapítani.

(MTI)

Hozzászólások