Nemzeti giccsbe oltott gyermekvállalás


Tudtad, hogy egy „kis libsi picsa” vagy, ha anyagi helyzeted miatt nem vállalsz gyereket? Esetleg azt, hogy a homoszexualitás betegség és bűn, de legalább gyógyítható? Tudtad, hogy fehér európai férfiként nagy eséllyel tehetetlen, erőtlen, önpusztító, béna alak vagy, akiben azért ott szunnyad az oroszlán, a harcos keresztes lovag, akiben ha felébred a szunnyadó erő, jajj minden idegen rasszú, idegen kultúrájú hódítónak? Tudtad, hogy a Pride ellen istentisztelettel kell védekezni? Nos, ha neked ezek újdonságként hatnak, akkor bizony kevés időt töltöttél el a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom honlapján, ahonnan ezek a magvas gondolatok származnak. Irigyellek is érte.

A fent említett mozgalommal a legtöbben a „Rád is szükség van! Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom felhívása” elnevezésű videó kapcsán ismerkedhettek meg. Én is így találkoztam velük először. Röviden összefoglalva a videó: ha nem hozol világra minél több igaz szittya babát, akkor megölöd a nemzetet és ezüst tálcán kínálod azt afrikai kannibáloknak. Már ekkor is gondolkoztam egy cikk írásán, de úgy gondoltam egy nő tollából nagyobb erővel hatna a dolog. Ez így is történt, több ilyen cikket is olvastam. A mozgalom honlapjára tévedve, ahol tovább fejtegetik világnézetüket, azonban olyan dolgokat találtam, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni.

A gyermekvállalás csodáját egy nemzeti puccparádé szintjére lerántani, és ott, annak legrosszabb aspektusaiba meghempergetni nagyon messze áll tőlem. Budaházy Edda és mozgalma azonban a legfontosabb feladatnak tartja. Soha nem éreztem magam „igazi hazafinak”, legalábbis abban mélymagyar, hátrafelé nyilazó, kumisz szürcsölgető, csak akkor vagy magyar, ha igazán fáj Trianon, értelemben. (Trianon valóban egy nagy tragédia volt, mielőtt bárki megkövezne.) Én máshogy tekintek a hazafiasságra, máshogy élem meg. Nem hiszem, hogy a hazánk szeretete a magyar vagyok nem turistás póló vagy egy kínaiban megvásárolt Nagy-Magyarországos baseball sapka viselésében bármennyire is megvalósulna, sőt. Sokakat szerintem el is idegenítenek viselkedésükkel ezek az emberek. Mások pedig inkább pár lépést tartanak a nemzetinek titulált dolgoktól pont azok miatt, akik ezt akarnák népszerűsíteni. Már-már habzó szájjal kisajátította egy réteg a hazaszeretetet, ha pedig te nem azt csinálod, és nem úgy gondolkodsz, ahogy ők, akkor egy „libsi hazaáruló” vagy.

Amikor gyerekvállalásra adom a fejem az nem azért lesz, hogy fennmaradjon a magyar nemzet, nem azért, hogy európai fehér harcost neveljek belőle, nem ezek a dolgok fognak a fejemben járni. Nem értem, másoknak hogy ez az első. Sőt, megházasodni sem azért fogok, mert az a nemzet építőköve. Inkább azért, mert szimpatikus a ketten a világ ellen elképzelés, de ezt még házasság nélkül is meg lehet valósítani. Valamiért több helyen is bírálja a mozgalom azt az érvet, hogy pénz nélkül nehéz gyereket nevelni. Már pedig ha a szülő magát sem tudja eltartani, hónapról hónapra, fizetéstől fizetésig él, hogyan vállaljon gyereket? „Nem inkább attól tartasz, hogy majd magadnak nem tudsz megadni mindent, amire vágysz?” Jön a velős kérdés Budaházy Eddától. A válaszom pedig nem, attól tartok, hogy a gyerekemnek nem tudok megadni mindent, amire szüksége van. Egyszerűen nem értem, ezt miért olyan nehéz feldolgozni? Jelen állás szerint diákhitel tartozást és némi olvasnivalót tudnék a gyerekemre hagyni. Amit pedig végképp nem értek, egyik cikkükben ezt hozzák fel: „legtöbbet ott szülnek, Afrika mélyén, ahol még étel meg víz sincs elegendő. Ennyire anyagi kérdés ez az egész.” Ezzel majd sikerül bárkit meggyőzni? Le kell nézni azokat, akik nem akarják szegénységben felnevelni a gyermeküket? Talán túl sok elrettentő példát láttak és megvan a magukhoz való eszük. Vagy esetleg hülye, hisztiző, libsi picsák, kettőt találhatsz melyik az ő álláspontjuk.

A nemzeti érzelmeiket természetesen megfűszerezik némi rasszizmussal és homofóbiával, csak hogy teljes legyen a paletta. Makacsul érvelnek, hogy a homoszexuálisokat miért buzinak, és nem melegnek kell hívni. Istentiszteletre invitálnak, mert Isten erejével meg lehet őket gyógyítani. A Pride ellen vonulnak utcára a „normalitás védelmében”. Még sorolhatnám a végtelenségig, de úgy érzem az olvasóban már kialakult egy kép, hogy szimpatizál-e a mozgalommal vagy sem. A gyerekvállalásra való buzdítással alapvetően nincs semmi baj, de ha mellé ilyen körítés társul nem csoda, ha sokan a kezükbe temetik az arcukat és felteszik magukban a kérdést: ez lenne a hazafiasság?

Pete Tamás
Képek: megegymagyart.com

Hozzászólások