utzar

Országos sztrájk jön januártól


A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) meghirdette a közalkalmazottak országos sztrájkját.

A napi.hu információi szerint a SZEF felkéri 13 ágazati tagszervezetét, hogy hozzanak testületi döntést az országos közszolgálati sztrájkbizottságban és a sztrájk szervezésében való részvételükről. Erre legkorábban jövőre, 2019 januárjában kerülhet sor.

December 20-án, tegnap sztrájkelőkészítő és demonstráció-szervező bizottságot alapított három nagy szakszervezeti konföderáció és 15 másik, független szakszervezet részvételével az általuk összehívott egyeztető bizottság is. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke a Népszavának úgy fogalmazott, a rabszolgatörvény ellen teljesen egységes fellépés jön ezentúl. – tudta meg a merce.hu

Itt már nem csupán a rabszolgatörvényről van szó, a szakszervezetek 15 pontból álló követelést fogalmaztak meg, többek között benne van a korengedményes nyugdíj, a cafetéria- rendszer visszaállítása és a tényleges bérfelzárkóztatás is.

Kordás László kilátásba helyezte, hogy az elkövetkezendő időszakban munkahelyi sztrájkok jönnek, útblokádok, gyárépületek előtti tiltakozások a civilek és aktivisták segítségével.

A tüntetések a politikai demonstráció eszközéül szolgálnak, de igazi eredményt és változást úgy lehet elérni, ha a gazdaság zavartalan működését bénítják meg a tiltakozók.

Fotó: veszpremkukac.hu/veszprémi félpályás útlezárás a rabszolgatörvény miatt 

Hozzászólások