gyerek

Pályázati lehetőség a kisgyermeket nevelők újbóli munkába állásának segítésére


A „Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása” című kiemelt pályázati felhívás keretein belül 10 milliárd forintos keretösszeggel járulna hozzá a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), annak érdekében, hogy javítsa a három évnél fiatalabb gyermekek elhelyezését biztosító intézmények szolgáltatásait, a férőhelyek tekintetében növelje a kapacitást, miközben a bölcsődei költségeket csökkentené.

A pályázat célja, hogy 2020-ig a bölcsődei férőhelyek száma elérje a 60.000-et, továbbá a program ösztönözné a munkáltatókat a szolgáltatókkal való megállapodások megkötésére is. Amennyiben egy munkáltató több munkavállalója is igényli a támogatást, ezáltal hozzájárul újabb bölcsődei férőhelyek, kapacitások létrehozásához is – mondta el Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A támogatásban azok részesülhetnek, akik a bölcsődei ellátásra jogosult kisgyermeket nevelnek, a munkaerő piacra szeretnének visszatérni, illetve olyan településen élnek, ahol bölcsődei ellátás vagy szabad férőhely nem áll rendelkezésre, és akik a kedvezményezett Magyar Államkincstár elektronikus felületén közzétett felhívás szerint nyilatkozataival és adataival igazolják a felhívásban rögzített feltételeknek való megfelelést.
A támogatás mértéke legfeljebb havi 40 ezer forint lehet, és a támogatás összege nem haladhatja meg a szülő által fizetett személyi térítési díj 100%-át.

Forrás: Pénzügyminisztérium

Hozzászólások