szakítás

Súlyemelő vb – magyar eredmények


Nagy Péter a 10. helyen végzett összetettben a plusz 105 kilogrammos kategóriában az Anaheimben megrendezett súlyemelő-világbajnokság utolsó napján, a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett versenyen.

A Szegedi EAC 31 éves emelője szakításban a 183 és a 188 kilóval is gond nélkül megbirkózott, a 192 kiló azonban most kifogott rajta. A fogásnemi sorrendben így kilencedik lett. Lökésben 219, majd 226 kilón is az első két gyakorlata sikeres volt, viszont a 233-ra már nem maradt ereje. Ebben a fogásnemben is kilencedikként végzett, összetettben pedig így a tízedik helyet sikerült bezsebelnie 414 kilogrammal.

“Kihoztam magamból, amit ma lehetett, nagyon erős volt a mezőny. A tizedik hely reális, talán nyolcadik lehettem volna, ha nekem minden összejön, a többiek pedig hibáznak” – nyilatkozta Nagy Péter a verseny után.

Gyurkovics Ferenc szövetségi kapitány úgy fogalmazott, le a kalappal mindkét magyar emelő előtt. “Peti, és előtte Magát Krisztina is, a helyzetből kihozta a maximumot. Egyfelől a helyezésüknek örülök, másfelől egyértelmű, hogy a két nap nagyon kevés volt az akklimatizálódáshoz. Ráadásul ólomsúlyúakról van szó, nem rájuk méretezték a repülőgép üléseit, a versenyen az izmaik nem úgy működtek, ahogyan kell…” – summázott a szakvezető.

A kategória világbajnoka – címét megvédve – a grúz Lasa Talakadze, a tavalyi riói olimpia aranyérmese lett, aki előbb szakításban 217-ről 220 kilogrammra javította saját világrekordját, majd a második fogásnemben bebiztosította sikerét úgy, hogy a 257 kiló kilökésével összetett világcsúcsát is módosította 473-ról 477 kilogrammra.

A vb másik magyar szereplője, a Nagy Péter előtt az anaheimi vb délutáni programjában fellépő Magát Krisztina a nők plusz 90 kilogrammos súlycsoportjában összetettben és a két fogásnemben is nyolcadik lett.

(MTI)

Hozzászólások