Mr Forrónaci

Szegedi Picsaember alias Mr. Forrónaci


Pár évvel ezelőtt Szegeden lobbant lángra a szikra, mely egy rövid időre az egész országot magával ragadta, futótűzként terjedt a Szegedi Picsaember-láz. Ezen a néven ismerhette meg minden magyar háztartás Szeged egyik legextrémebb alakját. Nem csak kirívó öltözködésével, hanem hangjával is felkeltette az emberek figyelmét, Szeged utcái és terei után még egy tehetségkutató színpadán is megmutatta énektudását, és átlagostól igencsak eltérő divatérzékét.

Rajongói Facebook oldala igazán rövidéletű volt, azonban röpke pár nap alatt több ezer lájkra tett szert. Több interjút is adott, amelyekben közelebbről megismerhettük az akkor harmincas éveiben járó férfit. Többek között elmondta, a Picsaember megszólítást nem szereti, már kezdetektől irritálta, ezért is változott meg a neve Mr. Forrónacira. Viszont ha egyszer az embert az internet népe megismer egy néven, azt bizony nehéz lemosni. Ma is több ember kapja fel a fejét a Picsaember név hallatán, mint a Mr. Forrónacién. Teljesen érthető, hogy a rövidnadrágok koronázatlan királya az utóbbi nevet jobban szívleli, de sokan minden negatív mellékzönge nélkül használják az ismertebb nevét, és róla sem gondolnak kevesebbet öltözködése miatt. Persze akadnak olyanok is, akik magát az ördögöt látták a hivalkodó ruhadarabokat viselő férfiban.

A Délmagyarnak adott interjúiban beszélt az elfogadásról, az éneklés szeretetéről, például elmesélte, hogy nagyon szívesen énekelne egyszer egy Zámbó Jimmy emlékkoncerten. Arról nincs tudomásunk, hogy ez megvalósult volna, de máshol már kieresztette a hangját: ugyanis szerepelt egy tehetségkutatóban, ahol azonban nem nyerte el a zsűri tetszését

Mr Forrónaci
Kép: RTL

Az őt ért negatív és pozitív kommentekre is reagált. A kritikák közül próbál inkább csak a jókra koncentrálni. Bántja, ha az emberek az utcán furcsán néznek rá, a mosoly viszont – mint minden embernek – mindig jól esik neki, még akkor is, ha rajta nevetnek. Mr. Forrónaci ugyanis azt vallja, inkább nevessék ki, minthogy csúnyán nézzenek rá.

Mr Forrónaci
Kép: 444.hu

Nem mindennapi öltözködéséről is többet tudhatunk már annál, mint amikor először megláttuk Szeged utcáin. 14-15 évesen tett szert első forrónacijára, hiányolja a 80-as évek sportrövidnadrágjait, amelyek még úgy igazán rövidek voltak. Márkás és turkálóból vásárolt ruhadarabokat is rejt a kollekciója, amelyeket akár télen is hord szőrmekabátja alatt. A forrónaci alá azonban nem húz alsóneműt, állítása szerint így jobban el tudja osztani az arányokat. Vannak olyan nadrágok, amelyeken a kényelem érdekében némi átalakítást kell eszközölni: ebben négy varrónő is a segítségére van. Ruhakölteményeivel szeretne kitűnni a szürke tömegből, szeretné megmutatni, hogy a férfiaknak sincs rossz alakjuk. Véleménye szerint, nem mindig az öltöny és a nyakkendő a mérvadó. Sok támadással és vádaskodással kellett megküzdeni az átlagtól eltérő öltözködése miatt, de elmondása szerint még így is több pozitívum érte a körülötte lévő felhajtás alatt.

Többeket megihletett a tömegből kitűnő karakter. Mogács Dániel és gag csapata a veszélyes körforgalmak mellett őt emelték ki az Országos Népbutító Kampányuk szegedi állomásán.

A rivaldafénytől egy ideje már visszavonult, mi azonban még mindig kíváncsiak vagyunk rá, illetve arra, hogy mégis mi lehet vele azóta, hogy a Mr. Forrónaci-őrület szinte teljesen lecsendesedett. Ha esetleg valamilyen úton-módon eljut hozzá ez a cikk szívesen várjuk a jelentkezését!

Pete Tamás


Kérjük, kedvelje a MegyeiHír oldalait!

Hozzászólások