képregény

Szuperhősök a Somogyiban


A szegedi képregényrajongók hétvégén elfoglalták a Somogyi-könyvtár alagsorát, hogy hobbijuknak hódolva, kereskedők és kiadók portékáját böngészve ráleljenek hőn áhított füzeteikre, köteteikre.

Persze a hirtelen felindulásból történt vásárlás lehetősége is adott volt, hiszen a rengeteg magyar és külföldi kiadvány között könnyen lehetett találni olyan darabokat, melyekről nem is tudta az ember, hogy kell neki, amíg meg nem látta, kezébe nem vette. Többen előre elkészített listával érkeztek, hogy mire is van szükségük gyűjteményük teljessé tételéhez, mások pedig a helyszínen keresgéltek, improvizáltak.

Ha képregényekről van szó, sokaknak egyből a szuperhősök ugranak be, ám ez a műfaj nem csak róluk szól, ennél sokkal szerteágazóbb és változatosabb a képregények világa. Így azok is találhattak olvasnivalót maguknak, akik nem különösebben szívlelik a Marvel, a DC és egyéb kiadók szuperhőstörténeteit.

Pilcz Roland, szegedi képregényalkotó is saját standjánál várta az érdeklődőket. Roli májusban jelentkezik új képregényével, az YKX-el, amelyben egy, a Kalyber Joe-ból már ismert karakter kalandját mutatja be (részletek hamarosan).

A képregénybörze barátságos légkörét, filmes és képregényes eszmecserék, keresgélés és vásárlás után néhány füzettel és kötettel a hónom alatt, elégedett mosollyal hagytam magam mögött.

Pete Tamás

Hozzászólások