Csongrád megyei határátkelő

Több mint 366 ezren használták a Csongrád megyei határátkelőket a hétvégén


Ebben az évben eddig a legtöbben, 366 ezren használták a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, a várakozási idő kilépő irányban az M5-ös autópályán, Röszkén elérte a három órát – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn.

Huber Krisztián elmondta, Röszkén a hétvégén a kilépők száma megközelítette a 85 ezret, az országba belépők száma pedig kissé meghaladta a 76 ezret. Csanádpalotán kilépő irányban több mint 73 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 51 ezer utast regisztráltak.

A rendőrség a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette – közölte.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégéken mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépőforgalom lesz erősebb.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években a csanádpalotai forgalom is megközelítette.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

(MTI)
Fotó: illusztráció

Hozzászólások