internet

Uniós éllovas szeretne lenni Magyarország az internet használatban


A magyar kormány intézkedései azt a célt szolgálják, hogy jövőre meghaladja a 80 százalékot a rendszeres internethasználók aránya az országban, és ezzel az Európai Unión belül a legjobb mutatóval rendelkezők közé kerüljön az ország – közölte a Digitális Jólét Program titkársága. 

A közleményben felidézik: a Digitális Jólét Program fejlesztései hozzájárultak ahhoz, hogy az idei év végére 78 százalékra nőtt a rendszeres internethasználók aránya a másfél évvel korábbi 72 százalékról.

Jövő év végére az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a szupergyors, legalább 30 megabit per szekundum adatátviteli sebességű internet szolgáltatás – olvasható a közleményben.

Miután januártól Magyarországon tovább csökken, 18 százalékról 5 százalékra az internet előfizetés áfája, az országban lesz a legalacsonyabb az internetezés áfa-kulcsának mértéke az Európai Unió tagállamai között.

Első lépésben 2017 januárjában mérséklődött 27 százalékról 18 százalékra az internet előfizetés áfája az országban.

A két lépésben megvalósított adócsökkentéssel összességében 17-18 százalékkal lesz olcsóbb az internetezés ára Magyarországon – hívta fel a figyelmet a Digitális Jólét Program titkársága.

Két év alatt számításuk szerint összesen 35-40 milliárd forinttal több marad majd a magyar polgárok és vállalkozások zsebében.

Azok számára, akik a könnyítésekkel sem tudnak hozzáférni az internethez, a program keretében minden magyar településen lehetővé teszik a hozzáférést az ingyenes wifi szolgáltatáshoz.

(MTI)

Hozzászólások