lefoglalt kábítószerek

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben


A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 117 kg hasist és közel 10 kg marihuánát próbált meg Ausztriába csempészni.

A vádirat szerint a vádlott 2017. évben Koszovóba utazott, ahol a tulajdonát képező gépkocsit átalakították oly módon, hogy azzal nagy mennyiségű kábítószert tudjon csempészni. Az átalakítás érintette az eredetileg benzin-gáz üzemű gépkocsi gáztartályait, valamint az utasterét is, ahol közel 223 literes üreget alakítottak ki a kábítószer elrejtése céljából.

az autó belseje
Forrás: police.hu

A vádlott az átalakítás, valamint a kábítószer gépkocsiban történő elrejtését követően 2017. december 21. napján indult el Szerbiából Ausztria irányába. Másnap éjjel 2 órakor jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen, ahol a beléptetés során feltett kérdésre, hogy van-e bejelentendő vámáruja, nemleges nyilatkozatot tett. Mivel az eljáró pénzügyőrök a gépkocsit gyanúsnak ítélték, elrendelték annak tételes ellenőrzését. Ennek során a vádlott által vezetett gépkocsiból 33 csomag, összesen 117 kg barna gyantaszerű anyagot, valamint 9 csomag, közel 10 kg mennyiségű zöld növényi ágvégződést találtak és foglaltak le. A barna gyantaszerű anyagról megállapítást nyert, hogy az hasist, míg a zöld növényi ágvégződések kannabiszt tartalmaztak. A vádlott által becsempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiséget.

Az eljárás során megállapítást nyert az is, hogy az átalakítás folytán a személygépkocsi a közlekedésbiztonságra veszélyes, valamint a közbiztonságot is veszélyezteti, ezért azt előzetes elkobzás keretében már a vádemelést megelőzően az ügyészség indítványára a bíróság a vádlottól elkobozta.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)
Képek/videó: police.hu

Hozzászólások