csokkki

Véget ért a Csokifesztivál


Tejcsoki, étcsoki, fehér csoki, töltött csoki, marcipán, és bonbon, mogyorós és mandulás és nem utolsósorban végeláthatatlan cukorka hegyek. S, hogy hol volt elérhető ez a végeláthatatlan csoki tenger?
Péntektől vasárnapig a szegedi Árkád adott otthont immáron hatodik alkalommal a Csokifesztiválnak, ahol három napon keresztül a legkülönbözőbb csoki különlegességeket kóstolhatta végig a nagyérdemű.

Csokoládé, amerre a szem ellátott, kényeztette minden érzékszervünket. Az átható csoki illat, amely belengte a folyosót szinte önmagában megrészegített minden látogatót, s vezette az édes élvezet felé a kifinomult orrok tulajdonosait. De ha az illat nem is lett volna elég csábító, egy pillantás a kézműves csokiipar remekeire elegendő volt, hogy az ember ne tudjon ellenállni a hívogató édességeknek.

csoki2

Végül pedig az utánozhatatlan íz kavalkád koronázta meg a csoki élményt, hiszen minden csoki imádó „szakértő” jól tudja, csoki és csoki között is nagyon nagy a különbség, nincs két egyforma, és a legkülönlegesebbek mind fellelhetőek voltak egy helyen, ezen a hétvégén.

Az idei Csokifesztivál fő attrakciója Magyarország, sőt Európa legnagyobb csoki-szökőkútja volt, egy hatalmas csoki Vulkán, amit gondos számítások alapján csokoládéművészek és mérnökök alkottak meg a szegedi közönség számára.

vulkán

A Vulkán egy 4,5 m magas „sziklatömb”, amelyet négy szivattyú és egy 120 m-es fűtőcső működtetett. Belőle bizonyos időközönként lávafolyamként indult meg a forró csokoládé áradata, a közönség, elsősorban a gyerekek nagy örömére. A Vulkánból 350 kg belga csokoládé hömpölygött végig a szikla hepehupás erein, hogy a Vulkán körüli árokba érve az ínyencek kedvenc kóstolója legyen.

A fesztivál várva várt látványossága kétségtelenül M. Tóth Zsolt, világbajnok jégszobrász, láncfűrészes csokiszobrász show-ja volt, amikor is egy körülbelül mázsás csoki tömbből a közönség kíváncsi szemei előtt kifaragta a mindenki által ismert és kedvelt képregény karakter, Garfield fejét.
A csoki szobrot a fesztivál végével kisorsolták, és a szerencsés nyertesnek házhoz is szállították a szervezők.

garfield1
garfield3

A program idén is nagyon sok látogatót csábított a Csokifesztiválra, s három napon keresztül Szeged apraja és nagyja büntetlenül engedhetett az édes kísértésnek és merülhetett el a csokoládé ízek kavalkádjában.

Hozzászólások