lila

Viselj kedden lila kiegészítőt! – szolidaritás az MTA-val


Az MTA-val vagyunk! címmel hirdetett a VVL – Veritas Virtus Libertas szolidaritási akciót keddre, január 12-re, mely keretében a szegediek is kifejezhetik egyet nem értésüket az MTA ellehetetlenítésével, a tudás politikai célokra történő kiárusításával szemben, felhívhatják a figyelmet a tudomány szabadságának és függetlenségének fontosságára, a kutatói pálya és eredményeik nélkülözhetetlenségére.   

„Kedden a Magyar Tudományos Akadémia fennállásának egyik legfontosabb ülése fog lezajlani. A tét a magyar tudomány függetlensége és a tudás szabadsága.
Sokan nem tehetjük meg, hogy eljussunk a budapesti demonstrációra, ahol élőláncot fognak alkotni az Akadémia székháza körül.
Minden jelenlegi vagy egykori SZTE-s egyetemi polgárt, akik mégis szolidaritásukat szeretnék kifejezni az MTA-val, arra hívjuk, hogy kedden valamilyen LILA ruhadarabot, kendőt, vagy szalagot viseljenek, írjanak lila tollal, fessék a körmüket lilára, találjanak ki bármilyen kreatív megjelenítést a színnek!
A lila a tudás színe, ezzel a szimbólummal fejezzük ki szolidaritásunkat a Magyar Tudományos Akadémiával! A tudás és a tudomány szabadságáért!”
–olvasható az akció Facebook eseményénél

A szervezők felhívják arra a figyelmet, hogy a szolidaritási akciót nem kíséri demonstráció, a cél az, hogy mindenki valamilyen lila motívummal fejezze ki kiállását az MTA mellett.

Hozzászólások