Miért imádjuk annyira az esküvői készülődést ?

Szórakozás

Egy esküvő szervezését illetően a legtöbb apróság a lagzi körül mozog. Ilyen a helyszín, amit lehet egy olyan helyen rendezni, ami kedves a pár számára vagy egy addig ismeretlen helyet bérelni. A jó hangulatba az is közre játszik, milyen zene szól a háttérben. Valami ultra nyálas elcsépelt zene vagy picit populárisabb, többek által kedvelt zenék. Csak, hogy ne felejtsük el, említsünk pár szót a tortáról is, ami a menyasszonyok második leghőbb álma a tökéletes fehér ruhát követően.

Megfelelési kényszer vagy jó közérzet?

Ennek a költésnek nyilván az egyik oka, hogy az egész rokonságot meg akarjuk hívni a nagy napunkra. Ez egészen addig jól működik, amíg az esküvő központjában ti álltok és nem mások akarata. Ez mégis a ti napotok, ne hagyjátok, hogy a legemlékezetesebb napotokon feszengjetek mások miatt.

Egy kellemes magyarországi lagzi hely költségvetései

Helyfoglalási infók és viszonylagos árak

Nem kell túl messze mennünk Budapesttől, hogy egy kellemes helyet találjunk a lagzinknak. A Versegen található Fenyőharaszt Kastélyszállót és Étterem egy teljesen ideális hely a lagzi megtartásához. És az árajánlataikat se találtam annyira horribilisnek, hogy két ember ne tudja finanszírozni azt.

40 főre a következő árakkal találkoztam:
Szállásdíj reggelivel – 518.000 Ft
Vendégváró
 (ínyenc kézműves sonka és sajttál a bükki sajtok és bivalyrezervátum mestereitől, frissen sült bagettel és mártogatósokkal,
frissen sült sajtos és tepertős pogácsák,
gyümölcstál)
– 140.000 Ft
Vacsora 358.000 Ft
Éjféli étkezés (töltött káposzta) – 90.000 Ft
Korlátlan italfogyasztás – 390.000 Ft

Tehát ha mindezt összeadjuk, akkor 1.496.000-ból van hol ennünk és jó szórakozni a meghívottainkkal.

Hogy számolj a tortával méretre és árra

Persze ezen felül beszélhetünk még a tortáról, aminek az áráról attól fogunk pontos infót kapni, akitől rendeljük a tortát. Azonban a torta árát az is befolyásolja, hogy milyen méretű és ezáltal hány szeletet fog tartalmazni, valamint attól, hogy mekkora átmérőre hány szeletet szintet szeretnénk pakolni. Ha a Szamos Cukrászda munkájában gondolkodunk akkor kicsi, közepes és nagy átmérőjű egy szintes tortáról beszélhetünk Általában közepes és nagy átmérőjű tortára szokás több szintet tenni. Szamosnál egy közepes átmérőjű 2 szintes torta 48 szeletet tartalmaz míg egy nagy átmérőjű két szintes 80 szeletet foglal magába, a három szintes pedig 96-ot.

Szimfónikus zenekar vagy egyedi megoldás?

Ahány ember annyi zenei ízlés. Saját terveimet nézve illetve egy kicsit minőségibb bulizás érdekében vagy egy esküvői dj-t bérelnék fel, vagy kreatívan összeállítanék egy Spotify listát. Na, de valljuk be az az egyedileg összeállított Spotify lista sosem lesz az igazi.

Nézzük meg milyen esküvői zenéket is játszik egy esküvői dj.