Ingyenes zeneletöltés online videók készítéséhez

Szórakozás

Amikor a tartalomgyártásban és a közösségi média felületeken lassan mindenki hozzászokott a vizuális szemléltetéshez, ismét emelkedtek a tétek: egy kép talán többet mond ezer szónál, de egy videónál jóval kevesebbet.

A Tik-tok hihetetlen népszerűsége újra írta a játékszabályokat. Vloggerek bejegyzései és videós tananyagok tucatjai árasztották el az internetet. Minden a videózásról szól, és ha szeretnél versenybe szállni a többiekkel, bizony elkerülhetetlen, hogy a felhasznált háttérzene és a hangeffektek használatában is a lehető legjobbat nyújtsd.

Akár egy teljes videó hangulatos zenei aláfestésére gondolsz, akár egy menő intro összeállítására, szükséged lesz egy ütős hanganyagra is, honnan máshonnan, mint az internetről! Ebben lesznek számodra hasznosak az ingyenes zeneletöltő oldalak.

Ingyenes zeneletöltés jogtisztán?

Az internetre felkerült megszámlálhatatlan szellemi terméket legyen az kép, hang vagy videóanyag – ma már többnyire szerzői jog védelmezi a kalózokkal és illetéktelen felhasználókkal szemben. A legismertebb videómegosztókon kénytelen leszel odafigyelni a felhasznált anyagok jogtiszta voltára, ám ez még nem jelenti, hogy egyben hatalmas költségekkel kell számolnod egy-egy videó elkészítése során. A videókészítők nagy része sem eleve veszteséges vállalkozásra adja a fejét, sőt!

A jogtiszta és ingyenes zeneletöltésre szerencsére többféle lehetőség is elérhető.

Ebből mutatunk most párat.

Álljon itt elsőként a Youtube és a Facebook ingyenesen elérhető hanganyag tárhelye. Mindkét helyen kifejezetten a saját oldalukon közzétett videókhoz felhasználható zenét és hangeffektet kereshetsz kategóriák szerint. Ezeknél azonban érdemes alaposan elolvasnod a felhasználásukra vonatkozó pontos instrukciókat!

Ingyen zene letöltés: Music Team

Ezen kívül létezik még néhány olyan oldal, amely az előbbinél jóval barátságosabb megoldást jelenthet. A sokak által ismert ingyenes és jogtiszta Shutterstock minőségű fotókat kínáló oldalak (pl. Pexels, Pixabay) mintájára hang- és videó letöltőoldalak is megjelentek. Ilyenek például a Free Stock Music, az icons8 és a Wowa, ahol ingyenesen válogathatsz megannyi aláfestő zene és hangeffekt közül. Az említett oldalak legnagyobb előnye, hogy ezekre a szerzők maguk töltik fel a letöltésre szánt hanganyagokat, és szinte bármire felhasználhatod őket, (azért előbb jobb, ha pontosan tájékozódsz) mindössze annyi feltétellel, hogy a feltöltött videók leírásánál a zeneszámok vagy effektek származási helyét is fel kell tüntetned.