legjobb kutya sampon

Melyik a legjobb kutya sampon ?

Szórakozás

Ha a kiskedvenceink gondozásáról van szó, főleg, ha egy kutya gondozásáról beszélünk, akkor érdemes utána menni, hogy melyik lehet a legjobb sampon, amit nyugodt szívvel alkalmazhatunk a kis kutyáinkon. Ugyanis, ha már eleve arra figyelmet fordítunk, hogy milyen termékeket használunk a saját bőrünk ápolásához, akkor miért állnánk másként ehhez a témához, ha a kutyánk szőrének és bőrének tisztán- és egészségesen tartásáról van szó? Ez már csak azért is fontos, mert a kutyák bőre nagyon érzékeny a vegyi anyagokra, épp ebből kifolyólag különösen fontos, hogy megfelelő sampont használjunk a fürdetésükkor.

A kutya nem tudja megfürdetni önmagát, mint a macska?

Egy általánosan elfogadott szabály, amit érdemes észben tartani, hogy egy kutya fürdetése a lehető legritkábban történjen. Csak, amikor már tényleg szükséges. De mégis mikor szükséges ezt megtenni? Olyan, esetekben természetesen igen, amikor dögben, trágyában vagy más bűzölgő dologban fetrengett és ennek eredményeképpen azt a szagot nem tudjuk elviselni. Az is előfordulhat, hogy természetes módon alakul ki a kellemetlen szag és ebből kifolyólag ajánlott egy alapos átmosdatás a kutya számára. Érdemes tudni, hogy a szagok fő forrásai az elhalt bőrsejtek és a még ki nem hullott, de már nem élő szőrszálak lebontásáért felelős mikroorganizmusok. A legtöbb kutyánál gyakori átfésüléssel eltávolíthatók a kihullott szőrszálak és ezzel a szagok is megelőzhetőek. Ez a módszer viszont nem feltétlen működik azoknál a hosszúszőrű fajtáknál (mint a Brie-i juhászkutya, uszkár vagy a máltai selyemkutya), amelyek nem vedlenek. Hosszú szőrük miatt nekik viszont javasolt a rendszeres mosdatás. Az előbb kifejtett dolgok miatt fontos, hogy a megfelelő kutya sampon kerüljön alkalmazásra egy kutya fürdetése során. Ugyanis csak ezek tudják helyreállítani a bőr felületén található lipid-film integritását. Ehhez a művelethez leginkább növényi alapú készítmények használata célszerű. Amennyiben még fiatal kutyusról beszélünk, annyiban különösen gyengéd sampon használata ajánlott.

Mi alapján válasszuk ki a legjobb kutya sampont?

A kutya sampon kiválasztásánál, a fent említett szempontok is fontosak lesznek (szőrhossz típus, a kutya kora, a kutya fajtája). De a legjobb és legbölcsebb döntés, ha növényi alapanyagokból készült kutya sampont vásárolunk a kiskedvencünk számára. Egyrészt, mert a növényi alapú kutya samponok képesek a bőr integritásának (állandóságának) a helyre állításában, másrészt azért, mert a növényi alapú bőrrel érintkező termékeknek át kell esniük egy állatorvosi bevizsgáláson és csak ezt követően lehet őket forgalmazni. Szóval magát szívatja az, aki mond A-t de B van a termékben, mivel komolyan bűntetendő, ha ez egy ilyen termék esetében elmarad.

+1 információ

Cica és kutya tartása esetén az egyik legjobb választás a Pyoderm sampon. Ez egy olyan sampon, ami, kifejezetten kutyák és macskák bakteriális és gombás eredetű bőrelváltozásainak kiegészítő kezelésére ajánlott. Ugyanis a benne található klórhexidin 3%-os koncentrációban igazoltan antiszeptikus és gombaellenes hatású, a bőrön jól tolerálható, tartós hatású.