Friss hírek, érdekességek

Sport

Szegedi aranyérem a tollaslabda csapatbajnokságban

tollaslabda arany szeged

Fennállása során először a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE nyerte meg az I. osztályú tollaslabda csapatbajnokságot. A szegedi együttes a legutóbbi kilenc évben aranyérmes pécsieket taszította le a trónról.

A bajnoki érmek sorsa a rájátszásban dőlt el, ezt az alapszakaszt megnyerő Goodwill Pharma Tisza Tollas SE rendezhette meg Szegeden, a Squash Club Szabadidőközpontban található Károlyi Ákos Tollascsarnok pályáin. A szervezők közlése szerint az erőviszonyok alapján várható volt, hogy a bajnoki cím sorsa a 2011 óta minden évben első pécsi Multi Alarm SE, valamint a házigazda között dőlhet el, és mivel mindkét csapat legyőzte a harmadik résztvevő Fehérvár Badminton SE együttesét, be is igazolódott a papírforma.
A szegediek és a pécsiek találkozóján aztán elmaradt a várt izgalom, a házigazda ugyanis magabiztos, 7-2-es sikert aratott, így első alkalommal hódította el a trófeát. A győztes csapat tagjai: Febby Angguni, Bálint Máté, Bozsogi Anna, Gellért Benedek, Kereszti Zoltán, Könczöl Ádám, Dian Ayu Mayasari, Pápai Balázs, Pápai Bálint, Piliszky András, Didi Purwanto, Silvi Wulandari. A második helyen a Multi Alarm SE, a harmadikon pedig a Fehérvár Badminton SE végzett.

(MTI)